Karabükspor, gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladı

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Akhisar Belediyespor'u konuk edecek olan Kardemir Karabükspor, bu hazırlıklarını sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Karabükspor, gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladı

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Akhisar Belediyespor'u konuk edecek olan Kardemir Karabükspor, bu hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Tolunay Kafkas, gelecek sezon istediği yerli ve yabancı futbolcuların listesini yöneticilere verirken, yönetim kurulu üyesi Murat Yolbulan bu konuda çalışmalara başladı.

İdman öncesi teknik direktör Tolunay Kafkas, Akhisar Belediyespor'un kendisinin beğendiği bir takım olduğunu belirtti. Kafkas, "Dikkatli olmak zorundayız. Gaziantepspor maçında yaptığımız hataları yapmadan bu maçı kayıpsız atlamak istiyoruz. Özellikle iç saha maçlarını almamız lazım. Takımın havası şu an iyi. Bizden önemlisi taraftarımızın stadın tamamen doldurmalarını istiyoruz. Onlar bizim en büyük gücümüz olacak. Şölen havasında zevkli, çekişmeli bir maç izletmek istiyoruz. İçerideki maçlarımızı kazanmak istiyoruz. İçeride kazanırsak belli bir yere geliriz. Oynayacağımız rakiplerin de bir iddiası var. Aksi bir sonuçla Akhisar Belediyespor Avrupa potasına girer. Bunun için temkinli davranmak zorundayız. 18 puanın maksimumunu alıp, ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Bizim elimizde bir avantaj var. Bunu da kimseye vermek istemiyoruz. Daha dikkatli olmalı ve iyi çalışıp, sıkı konsantre olacağız." dedi.

GELECEK SEZON HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Transfer çalışmalarına başladıklarını söyleyen Kafkas, "Transfer noktasında yönetim kurulu üyemiz Murat Yolbulan bizim talebimiz doğrultusunda yurt dışında birkaç oyuncu ile görüşüyor. Transferlerimiz olacak ama öncelikle takımın bütününü korumak istiyoruz. Koruyamadığımız oyuncunun yerine de yeni oyuncu alacağız. Gelecek yılda Avrupa kupalarına gidecek gibi hazırlık içerisindeyiz." diye konuştu.

"TAKIMIMIN BİR POTANSİYELİ VAR"

"Bu neticeyi bekliyor muydunuz?" sorusuna ise Kafkas, "Takımın bir potansiyeli vardı. Bu potansiyeli açığa çıkarıp çıkaramayacağı yönünde endişem vardı. O da bu oyuncuların çok genç olmaları ve bir hedefe kitlenmemeleri, burada başarısızlıkla anılmaları beni tedirgin ediyordu. Bunu aştık. Daha iyi şeyler yapacaklarını ve kendilerine öz güveni geldikçe bu takımın daha iyi şeyler yapacağına zaman içinde inandık." cevabını verdi.

"LİG 2-3 HAFTA SONRA NETLEŞİR"

Tolunay Kafkas, Çaykur Rizespor maçı öncesi "10-11 puan alan kesin Avrupa kupalarına gider." dediğini de hatırlatarak, "Biz bunun üçünü aldık ve şu an 8-9 puan daha kaldı. Bunu da alırsak yüzde 99 Avrupa kupalarına gideriz. Kim alırsa gider. Kalan 6 maçta 3 galibiyet her takım için kolay değil, zor. Herkes birbirleri ile oynuyor. Bu hafta Eskişehirspor - Trabzonspor birbiri ile oynuyor. Birisi puan kaybedecek. Biz Akhisar Belediyespor maçını alırsak yukarıya doğru gideceğiz, onlar alırsa potaya girecek. Herkesin bir iddiası var. Fenerbahçe'nin altındaki takımlar ikincilik, onların altındakiler Avrupa için zorluyor. Onun altındakiler de düşmemek için mücadele veriyor. Ligde 3 parçalı bir grup var. 2-3 hafta sonra bu işler netleşir." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar