Kano: Deniz Kanosu Bahar Kupası

- Deniz Kanosu Bahar Kupası yarışları, Bodrum'da yapılıyor

Google Haberlere Abone ol
Kano: Deniz Kanosu Bahar Kupası

MUĞLA (AA) - Deniz Kanosu Bahar Kupası yarışları, Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

Türkiye Kano Federasyonu tarafından Gümbet'teki bir otelin sahilinde gerçekleştirilen yarışlarda, sporcular renkli görüntüler oluşturdu. Yarışları yerli ve yabancı turistler de ilgiyle izledi.

Türkiye Kano Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Mengütay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaya 25 kulüpten 120 sporcunun katıldığını söyledi.

Deniz kanosunu olimpik branşa temel oluşturması açısından federasyonun önemsediğini ifade eden Mengütay, "K1 ve K2 Mix sınıflarında yarışmalar yapılıyor. K1'de bayan ve erkekler bin metre ve 2 bin metre yarışları yapılıyor. K2'de de bayan ve erkekler yarışlar yapıyor." dedi.

Düzenlenen etkinlikte gençleri bir araya getirmeyi ve sosyal bir ortam sağlamayı amaçladıklarını anlatan Mengütay, "Gençler burada dostluklarını da geliştiriyorlar. Trabzon, Antalya, İzmir, Muğla ve Van bölgesine kadar sporcularımız yarışıyor. Önümüzdeki günlerde inşallah daha da güzel yarışmalar yapacağız." diye konuştu.

Bu yıl ilk kez Rio Olimpiyat Oyunları'nda kano branşında Türkiye'nin temsil edileceğini belirten Mengütay, "Hedefimiz, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak kendilerine güvenen bireyler olarak topluma kazandırmak ve ülkemizin su sporlarında hak ettiği yerde olmasına imkan veren sporcu yetiştirmek." ifadelerini kullandı.

Yarışma yarın yapılacak bin metrelik kısa mesafe turlarının ardından ödül töreniyle sona erecek.

Yorumlar