Kamuoyuna fotoğraf açıklaması

Galatasaray Odeobank ile Fenerbahçe arasında 13 Nisan Pazar akşamı oynanan Kadınlar Basketbol Avrupa Şampiyonası final maçına ilişkin fotoğraflar, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin resmi internet sitelerinde basın için hazırlanan karelerden alınmış.

Google Haberlere Abone ol
Kamuoyuna fotoğraf açıklaması

Galatasaray Odeobank ile Fenerbahçe arasında 13 Nisan Pazar akşamı oynanan Kadınlar Basketbol Avrupa Şampiyonası final maçına ilişkin fotoğraflar, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin resmi internet sitelerinde basın için hazırlanan karelerden alınmış ve kaynak olarak da söz konusu kulüplerin ismi fotoğraf altlarında açıkça belirtilmiştir.

Rusya'da oynanan karşılaşmanın kupa sevincini yansıtan ve galatarasay.org sitesinde de küçük boyutlu olarak yer alan bir kare fotoğrafın büyük boyutlu hali, başka bir spor sitesinden alınarak kulüp imzasıyla servis edilmiştir. İlgili spor sitesinde fotoğrafın kaynağı belirtilmemesi ve aynı karenin galatasaray.org sitesinde de yer alması sebebiyle, fotoğrafın Galatasaray kulübüne ait olduğu düşünülmüş, servis edilmiştir. Söz konusu fotoğrafın Anadolu Ajansı'na (AA) ait olduğu, ajansın şikâyeti üzerine yapılan süreç sorgulamasında fark edilmiştir.

Editöryal dikkatsizlik sonucu yaşanan bu müessif olay sebebiyle abonelerimizden ve kamuoyundan özür dileriz.

Cihan Haber Ajansı Spor Servisi
CİHAN

Yorumlar