Kafkas: Ligin en az gol yiyen takımlarından biriyiz

İkinci yarının ilk iç saha maçında düşmeme mücadelesi veren Elazığspor'u konuk eden Kardemir Karabükspor aldığı üç puanla ligi üst sıralarda bitirmeyi hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol
Kafkas: Ligin en az gol yiyen takımlarından biriyiz

İkinci yarının ilk iç saha maçında düşmeme mücadelesi veren Elazığspor'u konuk eden Kardemir Karabükspor aldığı üç puanla ligi üst sıralarda bitirmeyi hedefliyor. Elazığspor ise ligde kalma umutlarını diğer haftalara taşıdı.

Teknik Direktör İrfan Saraloğlu hedeflerinin puan veya puanlar olduğunu belirtilerek, "Maça kazanmaya veya bir puan almak için hazırlanmıştık. Beklentilerimiz bu yöndeydi. Ancak ilk yarıya iyi başladık diyemeyiz. İleride top tutmakta sıkıntı çektik. İleriye taşıdık ama olumlu iş yapamadık. Rakibin baskısıyla karşılaştık. Maçın ilk yarısını gol yemeden bitirirsek yapacağımız müdahalelerle oyunu koparacağımızı planladık. İlk yarı istediğimiz gibi oldu. Devre arasında gerekli uyarıları yaptık. İyi bir atakla golü bulduk. Öne geçtik ama ondan sonra 62. dakikada ne olduğunu göremediğimiz bir pozisyonda oyunun seyri istediğimiz şekilde gelişmedi. Kırmızı kart sonrası oyun istediğimiz gibi olmadığı gibi beklemediğimiz kararlar gördük. Onun için fazla bir şey söylemek istemiyorum, söyleyeceğim cümleler beni de mutlu etmeyecek." dedi.

Elazığspor'lu Kwasıe ise, kötü bir maç olduğunu belirterek, "Kötü bir sonuç, kötü bir oyun fazla diyecek bir şey yok." dedi.

Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, ikinci yarı yapılan yerinde değişikliklerle 3 puan almadıklarını belirterek, "Sahada bütün kontrolü bizde olan bir oyun vardı. İki üç tane net pozisyona girdik, bunları değerlendiremedik. Daha iyi hücum etmemiz gerekiyordu, bunun da nedenlerinden bir tanesi iki tane kenar oyuncumuzun gününde olmaması, etkisiz oynamasından kaynaklanan hücumu gerçekleştiremedik." ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

"İkinci yarıya iyi başlayamadık. Oyunun kontrolünü kaybettiğimiz anlarda gol yedik. Daha sonra kırmızı kartla birlikte ve daha önce oyunun kontrolünü ele aldık. Oyuna giren oyuncular büyük katkı sağladılar. Maçı kazanmamızda büyük rol oynadılar. Samba ve Furkan olağan üstü bir performans gösterdiler. Uğur ve Yiğit iyi mücadele ettiler. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Birkaç maç daha üst üste kazanabilirsek takımımız bambaşka yerlere yelken açabilir."

Son vuruşlarda beceriksiz olduklarını belirten Kafkas, "Daha da fazla gol bulabilirdik. Bizim için maçı kazanabilmek çok önemli. Galatasaray ile birlikte ligin en az gol yiyen takımıyız, tabi ki, attığınızın çok olması lazım. Bir gol sorunu yaşadığımız gerçek. Bu gol sorunu son vuruşlardaki beceriksizliğimizden kaynaklanıyordu. Bugünde çok pozisyona girdik, sadece üçünü atabildik. Önemli olan oyun anlayışı. Üstüne koyarak devam ettiğimizi görüyorum. Bugün hava şartları da zordu. Bu havada top oynamak çok kolay olmuyor. Elazığspor'a başarılar diliyorum. Okan Hoca benim kardeşim gibi onun başarılı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Yeni transferlerden memnun olduğunu belirten Kafkas, "Lopes şuanda 30-40 dakika oynayabilecek durumda. Brezilya ligi bittikten sonra iki ay az antrenman yaptı. Yavaş yavaş hazırlamaya gayret ediyoruz. 7. haftaya kadar hazırlamaya çalışıyoruz." diyerek, şöyle devam etti:

"Ben Eneramo'yu geçen yıl Trabzonspor'a almak istedim. Daha önce ilk Sivas'a gittiğimde bile her takımda görmek istedim. Eneramo benim için diğer oyuncular gibi çok değerli bir oyuncu. Sadece oyunculuğu ile ilgili değil, Karabük'e de benim için geldi. Karabükspor'a çok büyük hizmetleri olacak. Oynayan oynamayan hepsi değerli.

Beykan önemli oyunculardan birisi olacak. Bugün gol atması çok önemli değil, önemli olan oyun anlayışını değiştirmemiz çok önemli. Murat milli takımlardan oyuncum benim. Ben onun ve Karabükspor'un geleceği adına bir takım yapmaya çalışıyorum. Burada iyi sonuç alıyoruz ama bu çok önemli değil. Ben buradan ayrıldığım zaman bu toplumun şunu görmesini istiyorum, geleceği olan 5-10 yıllık takım bırakmak istiyorum. Bu takım gençleşecek iyi bir takım olacak. Geleceği olan bir takım olacak."

Kafkas, niyetinin teknik direktörlük hayatına Karabük’de son vermek istediğini belirterek, "Ben duygularla hareket eden bir adamım. Eğer Mustafa Yolbulan burada olduğu ve yönetim kurulu kal dediği sürece Karabükspor'a hizmet etmeye devam edeceğim. Burayı çok seviyorum. Burayla bütünleştiğime inanıyorum. Allah bana burada antrenörlüğü bitirmeyi nasip eder. Bu oyun biliyorsunuz sonuçları almadığınız sürece sıkıntılar yaşanabiliyor. Başkanımız ve yönetimimiz istediği sürece ben burada olacağımın sözünü şimdiden veriyorum." diye konuştu.

Kardemir Karabükspor'un başarılı oyuncusu Samba Sow ise maça iyi başladıklarını belirterek, "İyi başladık fırsatlar yakaladık gole çeviremedik. Ardından kendimize gelip üç gol atmayı başardık." dedi.
CİHAN

Yorumlar