Kafkas: Kendi oyuncularımızı yetiştirip, gelişimine katkı sağlamak zorundayız

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, yetenekli isimleri keşfetmenin yetmediğini, onu korumak ve geliştirmek gerektiğini söyledi. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi'nce düzenlenen Şamil Ekinci Antrenör...

Google Haberlere Abone ol
Kafkas: Kendi oyuncularımızı yetiştirip, gelişimine katkı sağlamak zorundayız

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, yetenekli isimleri keşfetmenin yetmediğini, onu korumak ve geliştirmek gerektiğini söyledi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi'nce düzenlenen Şamil Ekinci Antrenör Gelişim Semineri, Zorlu Grand Hotel'de yapıldı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı ve birçok antrenörün katıldığı seminerde, Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor'un eski kaptanlarından Fatih Tekke ve 1461 Trabzon Kulübü eski başkanı Suat Şen de konuşmacı olarak yer aldı.

Trabzonspor eski başkanı Şamil Ekinci ise adının verildiği seminere sağlık sorunları nedeniyle katılmadı.

Trabzonspor'un eski başkanlarından Özkan Sümer, seminerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de ciddi bir planlı çalışma eksikliğinin bulunduğunu vurguladı. Türkiye'nin dünyadaki 5 büyük ligde tek futbolcu (Arda Turan) barındırdığını hatırlan Sümer, şöyle konuştu:

"İzlanda, 300 bin nüfusu ile 2 tane oyuncusunu 5 büyük ligde barındırıyor. İsviçre'nin 9.5 milyon nüfusuna rağmen 19 futbolcusu büyük liglerde oynuyor. Türkiye'nin dışarıdaki Türk vatandaşlarının sayısı ise yaklaşık 5 milyon. Bu 5 milyon vatandaştan da 19 futbolcu büyük liglerde oynuyor. Bunlar bizim vatandaşlarımız, bizim kökenlerimizden geliyor. Ama çocukları farklı bir dünya yaşıyor. Dünyanın bir numaralı değeri planlı süreç ve devamlılıktır. İşte biz de olmayan bu. O nedenle böyle bir gelişim çarpıklığı içerisindeyiz."

KAFKAS: YETENEĞİ KEŞFETMEK YETMİYOR

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise antrenörlükte eğitimin olmazsa olmaz olduğunun altını çizdi. Kafkas, "Bence antrenörlüğün en önemli parçalarından bir tanesi eğitimdir. Kendi oyuncularımızı yetiştirip onların gelişimine katkı sağlamak zorundayız. Sadece yeteneği keşfetmek yetmiyor. Onu korumak ve geliştirmek de gerekiyor." diye konuştu.

Trabzonspor'un eski kaptanlarından Fatih Tekke, panelde kendisine yöneltilen, 'İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki kulüpte sadece bir gün genel menajerlik yaptınız. Sonra neden kulüpten ayrıldınız?' sorusuna şöyle cevap verdi:

"Bu sorunun ilk sorulması gereken kişi ben değilim. Bence bunu sayın başkana sormanız gerekiyor. Sayın Başkan bu konuda açıklama yaptığı an ben de söylemem gerekenleri söylerim, eksik kalan yerler varsa tamamlarım."

CİHAN

Yorumlar