Kafkas: Biz Eneramo'nun kalmasını çok istiyoruz

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan Kardemir Karabükspor, bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Kafkas: Biz Eneramo'nun kalmasını çok istiyoruz

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan Kardemir Karabükspor, bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Direktör Tolunay Kafkas, takımda kiralık olarak top koşturan Eneramo'yu Beşiktaş'ın teknik direktörü Slaven Biliç’in hazırlık kampına götürmek istediği duyduklarını ve buna üzüldüklerini, başarılı forvet oyuncusunun takımda kalmasını çok istediğini dile getirdi.

    Tolunay Kafkas, Çamlık Tesisleri'nde yapılan idman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hafta sonu karşılaşacakları Çaykur Rizespor'un son 4 maçta 8 puan topladığını ve çıkışta olduğunu belirten Kafkas, "Oldukça zor bir maç ve Rize zor bir deplasman. Kendi oyun yapımızı içeride ve dışarıda aynı şekilde yansıtmaya çalışıyoruz. İyi ve sert bir maç olacak ve her takım adına mücadele içinde geçecek bir müsabaka olacaktır. Oyun felsefemizi aynı şekilde sahaya yansıtarak hedefimiz oradan 1 ya da 3 puan almak. Rize maçından sonra arka arkaya oynayacağımız Akhisar ve Eskişehir maçlarını da kazanmak istiyoruz. İçeride ve dışarıda oynayacağımız maçlar çok zor. Ligde ara çok sıkı. Bir takım 2 maç kazansa Avrupa kupalarına gider, 2 maç kaybetse alt sıralara düşer. Üst tarafı zorlamak istiyoruz ve bunun için maç kazanmak gerekiyor. Özellikle deplasmanlarda maç kaybetmememiz lazım. İçeride ve dışarıda maç kaybetmeden 7 haftayı iyi değerlendirmek istiyoruz." diye konuştu.

    Kalan 7 maçın önemli olduğunu belirten Kafkas, "Bizim için özellikle Anadolu takımlarının 1,5 puan ortalamalı puanla gitmek. Şu an 2-3 puan eksiğimiz var ama kalan 7 maçta bunu kapatabiliriz. Benim hesabıma göre 7 maçta 11 puan alan takım Avrupa'ya gidecektir. Şu anki görüntüye göre ne baraj yüksek, ne de Avrupa'ya gitme barajı yüksek olacak. Özellikle iç sahada oynayacağımız 2 maç bizim için belirleyici olacak ve şansımız çok yüksek olur." şeklinde konuştu.

    "ENERAMO'NUN KALMASINI ÇOK İSTİYORUM"

    Beşiktaş maçı sonrası Slaven Bilic'in Eneramo'yu gelecek sezon yeniden siyah-beyazlı takımda görmek istediği yönündeki demeçlerinin hatırlatılması üzerine Kafkas, "Biz Eneramo'nun kalmasını çok istiyoruz. Bu hocanın tasarrufu ama Eneramo'nun kalmasını mutlaka istiyoruz. Kulübün hocasının fikri çok önemli. Bekleyip göreceğiz." ifadelerini kullandı.

    Eneramo'nun kiralama kontratında 'Beşiktaş'a karşı oynayamaz' maddesinin bulunduğu iddialarının sorulması üzerine ise Kafkas, "Böyle ilkel ve çağ dışı şeyleri beğenmiyorum. Bir oyuncuyu bir takıma gönderip o takım için ter döküyorsa, Beşiktaş'ı, Fenerbahçe'si fark etmez. Sahada çıkıp elinden geleni yapacak. Ben böyle bir oyuncuyu gönderseydim ve bize gol atsaydı gurur duyardım. Çünkü işini doğru yaptığının bir göstergesidir. Ben bu açıdan bakıyorum. Bu benim fikrim." dedi.

    Kafkas, kart cezalısı olan Musa ve İlhan'ın Çaykur Rizespor maçı kadrosunda olmayacağını ve kendileri açısında önemli oyuncular olduğunu belirterek, onların yerine oynayacak oyuncuların bu eksikliği kapatacağını söyledi.

    Kardemir Karabükspor, cuma günü yapacağı idmandan sonra Karabük’ten ayrılacak. CİHAN

Yorumlar