Kadın milli güreş takımı, Rio yolcusu

-2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek kadın milli güreş takımı, yarın Rio de Janerio'ya gidecek

Google Haberlere Abone ol
Kadın milli güreş takımı, Rio yolcusu

EDİRNE (AA) - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek kadın milli güreş takımı, yarın Brezilya'nın Rio de Janeiro kentine gidiyor.

Türkiye Kadın Milli Güreş Takımı Antrenörü İsmail Kosukoğlu'nun yönetiminde Edirne'de olimpiyatlara hazırlanan milli güreşçiler Hafize Şahin, Bediha Gün, Yasemin Adar ve Buse Tosun, hazırlıklarını tamamladı.

Millileri uğurlamaya gelen Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM), gazetecilere yaptığı açıklamada, millilerin Edirne kampını başarıyla tamamladığını söyledi.

Kadın milli güreş takımının Rio'da Türkiye'yi 5 sporcuyla temsil edeceğini belirten Ocak, "Rio'ya giden sporculardan dördünün Edirne'nin kulübü Trakya Birlik'in sporcusu olması kent özelinde çok önemli. Sporcularımız olimpiyatlarda en iyi dereceleri elde ederek bizleri gururlandıracak. Gönlümüz, kalbimiz onlarla beraber olacak, Allah yardımcıları olsun." diye konuştu.

İsmail Kosukoğlu ise yaklaşık iki yıldır olimpiyatlara Edirne TOHM'da hazırlandıkları belirtti. Yurt dışında kamplar yaparak, çeşitli turnuvalara katıldıklarını anlatan Kosukoğlu, "Sporcularımız Avrupa şampiyonalarında iyi dereceler aldı. Sporun zirvesi olan olimpiyatlara beş sporcumuz ilk kez katılacak. İnşallah alın terini madalyaya çevirmek istiyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum, olimpiyatlarda dualarınızı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarın saat 09.30'da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkacak uçakla Brezilya'nın Rio de Janerio kentine uçacaklaranı aktaran Kosukoğlu, milli güreşçilerin 17 Ağustos'ta olimpiyatlarda mindere çıkacağını söyledi.


- "Bayrağımızı şu zorlu günlerde orada temsil edeceğiz"


Milli güreşçi Hafize Şahin de Olimpiyat Oyunları'nın dünyanın en prestijli spor organizasyonu olduğunu dile getirdi.

Türkiye'yi temsil edecek olmalarından dolayı gurur duyduklarını belirten Hafize Şahin, "Ülkemizi, ay-yıldızlı bayrağımızı şu zorlu günlerde orada temsil edeceğimiz için mutluyuz. Bu bizim için güzel bir başlangıç. Daha önce olimpiyatlara bir sporcumuz katılmıştı şimdi ise beş kota alarak önemli bir ilki gerçekleştirdik. Şimdi yolcuğumuz Rio'ya, orada elimizden gelenin daha fazlasını yapmak istiyoruz. Biz Avrupa ve dünya minderlerinde 'varız' dedik, şimdi olimpiyatlarda da 'varız' deme zamanı. Mindere çıktığımızda 80 milyonun arkamızda olduğunu biliyoruz." şeklinde konuştu.

Milli güreşçi Yasemin Adar da yoğun bir kamp sürecinin ardından Rio'ya gideceklerini belirtti. Olimpiyatlara çok iyi hazırlandıklarını anlatan Yasemin, "Rio'daki tek hedefimiz orada Türk bayrağımızı dalgalandırmak." dedi.

Açıklamaların ardından milli takım kafilesi, midibüsle İstanbul'a hareket etti.

Olimpiyata katılmaya hak kazanan Elif Jale Yeşilırmak'ın ailesiyle yaşadığı İsveç'ten Rio'ya gideceği öğrenildi.

Yorumlar