Kadın Milli Curling Takımı'na coşkulu karşılama

- İskoçya'da düzenlenen Avrupa Curling Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Kadın Milli Takım, Erzurum'da davul zurna eşliğinde çiçeklerle karşılandı - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taşkesenligil: "Bu başarı bizim için EYOWF 2017 öncesi büyük moral oldu. İnşallah EYOWF'ta da aynı şekilde sporcularımızdan madalya bekliyoruz" - Takım kaptanı Dilşad: "Şimdilik A Grubu'na çıktık. A Grubu'nda kalmayı hedefliyoruz. İnşallah ilerleyen zamanda daha başarılı olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Kadın Milli Curling Takımı'na coşkulu karşılama


ERZURUM (AA) - İskoçya'da düzenlenen Avrupa Curling Şampiyonası'nda B kategorisinde gümüş madalya kazanan Kadın Milli Takım'a, Erzurum'da coşkulu bir karşılama yapıldı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Curling Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Milli Takım'ın kente gelişi nedeniyle karşılama programı düzenledi. Davul zurna ve bar oyunu ekiplerinin yer aldığı karşılamada milli sporculara çiçek verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, karşılama programında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kadın Milli Curling Takımı'nın İskoçya'daki şampiyonada önemli bir başarı elde ettiğini söyledi.

Sporcuları başarısından dolayı tebrik eden Taşkesenligil, 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali (EYOWF 2017) öncesinde elde edilen bu başarı ile moral bulduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Çok güzel, sevindirici haberler aldık. Bayanlarda Avrupa ikincisi olan ve ilk 10 takım arasına girme başarısını elde eden genç kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Bu ilk olmayacağı gibi son da olmayacak. Başarılarımız bundan sonra da devam edecek. Erzurum kış memleketi. Dolayısıyla kış sporlarının yoğun olduğu kent. Bundan sonraki işimiz buz hokeyi, buz pateni, atlama, kuzey ve alp disiplininde aynı başarıları elde etmek. Bu başarı bizim için EYOWF 2017 öncesi büyük moral oldu. İnşallah EYOWF'ta da aynı şekilde sporcularımızdan madalya bekliyoruz."

Kadın Milli Takım'ın kaptanı Dilşad Yıldız ise "Burada sürekli kamplar yaptık. Erkek takımlarla maç halindeydik. Altın hedefliyorduk, gümüş kazandık. Şimdilik A Grubu'na çıktık. A Grubu'nda kalmayı hedefliyoruz. İnşallah ilerleyen zamanda daha büyük başarılar elde edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar