Kadın güreşçiler, Rio'da kürsüyü hedefliyor

- Milli güreşçi Bediha Gün: "Hedefimiz olimpiyatlarda birincilikler elde etmek" - Türkiye Kadın Milli Güreş Takımı Teknik Direktörü Kosukoğlu: "Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı şehirde kamp yapmak sporcularımıza moral ve motivasyon açısından güç verdi"

Google Haberlere Abone ol
Kadın güreşçiler, Rio'da kürsüyü hedefliyor


EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Türkiye'yi 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda temsil edecek kadın milli güreşçi Bediha Gün, hedeflerinin birincilikler elde etmek olduğunu bildirdi.

Milli güreşçi Bediha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ulusal ve uluslararası arenada çok sayıda müsabakaya katıldığını belirtti.

Rio Olimpiyatları'nda 17 Ağustos'ta mindere çıkacağını hatırlatan 21 yaşındaki milli güreşçi, şunları kaydetti:

"Yasemin Adar, Hafize Şahin, Elif Jale Yeşilırmak ve Buse Tosun da ay-yıldızlı bayrağımızı temsil etmek için Rio'da mindere çıkacak. Yıllardır emek verdiğimiz güreşte alın terimizin karşılığını almak istiyoruz. Uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Antrenörlerimizin gözetiminde uzun ve programlı bir çalışma süreci geçirdik. Bu süreçte Avrupa'da kamplara katıldık. Polonya, İspanya ve İsveç gibi ülkelerde yabancı sporcularla çalışma imkanımız oldu. Partnerlerimizi burada görmüş olduk. İspanya'da sadece olimpiyat sporcularının katıldığı turnuvada mindere çıktık. Şimdi de Rio öncesi son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Dünyanın en büyük organizasyonunda Türkiye'yi, en iyi şekilde temsil edeceğiz. Hedefimiz olimpiyatlarda birincilikler elde etmek."

Bediha Gün, küçüklüğünden bu yana güreşe ilgi duyduğunu, babası, ağabeyi ve kardeşlerinin de güreş sporuyla yakından ilgilendiğini anlatarak, "Ailemle İzmir'de yaşıyordum. Grekoromen güreşçi ağabeyim İsmail Gün, 7 yıl önce evde 'gel bir güreşelim' dedi. Güreşe evde başladım. Annem ilk zamanlar kızdı. 'Kızdan güreşçi mi olur' dedi. Evdeki temizlikten kaçacağımı düşündü ama onu da yapıyorum tabii İzmir'e gittikçe. Güreşe bu şekilde başladım, şu an milli takımdayım ve elimden geleni yapmaya devam ediyorum." diye konuştu.


- Kırkpınar, motive etti


Türkiye Kadın Milli Güreş Takımı Teknik Direktörü İsmail Kosukoğlu ise Rio için uzun bir hazırlık süreci geçirdiklerini ifade etti.

Sporcuların çeşitli turnuvalara katılarak kendilerini denediğini aktaran Kosukoğlu, "Edirne'deki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde takıma salon tahsis edildi. Çalışmalarımızı güzel şartlarda sürdürdük. Merkez, kızların yatacak yerleri, kondisyon yapacak çalışma alanı ve diğer ihtiyaçlarını barındıran bir yerdi. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı şehirde kamp yapmak sporcularımıza moral ve motivasyon açısından güç verdi." şeklinde konuştu.

Rio'da mindere çıkacak beş kadın güreşçinin moral ve motivasyonunun üst seviyede olduğunu vurgulayan İsmail Kosukoğlu, "Güreşçilerimizden Bediha Gün her gün gelişerek, kazandıklarını üste koyarak ilerleyen bir sporcumuz. Bediha'nın ailesinde de güreşçiler var. Evde güreşerek başladı. Bediha'nın elinden geleni yapacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.


Yorumlar