Judoda öncelik eğitim

Türkiye Judo Federasyonu, geçen yıl başlattığı eğitim çalışmalarına bu yıl da hız kesmeden devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Judoda öncelik eğitim

Türkiye Judo Federasyonu, geçen yıl başlattığı eğitim çalışmalarına bu yıl da hız kesmeden devam ediyor. Dünya judosunun en saygın isimlerinden Daniel Lascau, Türk antrenör ve hakemlere seminer vermeye devam ediyor.

Fatih Uysal Başkanlığındaki Türkiye Judo Federasyonu’nun 2013 yılında antrenör eğitimi için çalışmaya başladığı IJF Spor Direktörü Daniel Lascau’nun Türkiye’deki mesaisi artarak devam ediyor. Geçen yıl verdiği seminerler antrenör ve hakemlerce takdir gören Lascau, eğitim çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.

MARATON ANKARA’DA BAŞLADI

Bu yıl seminerleri tüm Türkiye geneline yaymayı planlayan Türkiye Judo Federasyonu, yeni yılın startını Ankara’da verdi. 220 antrenör ve 123 hakemin katıldığı toplam altı günlük seminer, bugün sona erdi.

Seminerlerde ağırlıklı olarak antrenör ve hakemlere 2014 yılında uygulanmaya başlanan yeni kurallar hakkında bilgi verildi. Bu seminer için özel olarak hazırlanan sunumlar ve video gösterimlerinden yararlanan antrenör ve hakemlere, katılım belgelerini bizzat Federasyon Başkanı Fatih Uysal ve Eğitim Kurulu verdi.

Antrenör ve hakemlere ayrıca Judo Federasyonu’nun özel olarak hazırladığı 'Judo Teknikleri Tablosu' da dağıtıldı.

DANİEL LASCAU KİMDİR?

Uluslararası Judo Federasyonu IJF’nin Spor Direktörlüğü görevini yürüten Rumen Daniel Lascau, 1991’de judoda dünya şampiyonu oldu.

Lascau, 2012 Londra Olimpiyatı öncesinde Britanya Judo Birliği tarafından performans direktörlüğü görevine getirilmişti. Daha önce EJU’da ve Almanya Judo Federasyonu’nda ikinci başkanlık yapan Lascau yönetimindeki Britanya Takımı, kısa süreli hazırlığa rağmen Londra Olimpiyatı’ndan bir gümüş, bir bronz madalya çıkarmıştı.
CİHAN

Yorumlar