Judoda hedef, olimpiyat şampiyonları yetiştirmek

- Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Uysal: "Hedefimiz, güçlü bir altyapı oluşturmak ve olimpiyatlarda madalya almak. Bu anlamda çalışmalarımız iyi gidiyor. Ümit ediyoruz ki tüm bu çalışmaların neticesini Rio'da alırız" - "Taban ne kadar geniş olursa o geniş tabandan elit sporcu çıkma oranı daha da artıyor. Sporcularımız 2020 ve sonrası için yapılacak olan olimpiyatlara hazırlanmaları için Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerinde kalıyorlar"

Google Haberlere Abone ol
Judoda hedef, olimpiyat şampiyonları yetiştirmek


SAKARYA (AA) - İBRAHİM YOZOĞLU - Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Türkiye'nin 2016 Rio Olimpiyatları'na judo branşında 3'ü kadın 4 sporcuyla katılacağını belirterek, "Hedefimiz, güçlü bir altyapı oluşturmak ve olimpiyatlarda madalya almak. Bu anlamda çalışmalarımız iyi gidiyor. Ümit ediyoruz ki tüm bu çalışmaların neticesini Rio'da alırız." dedi.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, judonun olimpik bir branş olmasından dolayı altyapının tüm Türkiye'de yaygınlaşmasının ardından Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile olimpiyat oyunlarında madalya almayı hedeflediklerini söyledi.

Görevdeki ikinci dönemi olduğunu belirten Uysal, 2012 Londra Olimpiyatları'na iki sporcuyla katıldıklarını ve iki kota aldıklarını hatırlattı.

2016 Rio Olimpiyatları'na 4 sıklette katılacaklarını anlatan Fatih Uysal, "Ümit ediyoruz oradaki sporcularımız iyi performans sergiler. Hedefimiz, güçlü bir altyapı oluşturmak ve olimpiyatlarda madalya almak. Bu anlamda çalışmalarımız iyi gidiyor. Ümit ediyoruz ki tüm bu çalışmaların neticesini Rio'da alırız. Çünkü her ne kadar iyi bir altyapınız, güçlü kulüpleriniz olsa da dört yılın sonunda olimpiyatlarda madalya almak bizim nihai hedefimiz. Ümit ediyoruz onu da başaracağız." diye konuştu.


- "Judo her ilde faal olarak yapılıyor"


Başkan Uysal, federasyon olarak judonun gelişmesi için çalışmalara durmadan devam edeceklerini vurgulayarak, Türkiye'nin hemen her ilinde temsilciliklerin faaliyetlerini sürdürdüğünü aktardı.

Yetenekli çocukların keşfedilerek spora yönlendirilmesinin önemli olduğunu dile getiren Uysal, şunları kaydetti:

"Altyapı ne kadar yayılırsa antrenör sayısı ne kadar çoğalırsa bunun karşılığını fazlasıyla alıyorsunuz. Hem minikler hem de yıldızlar kategorisinde çok iyi seviyeye geldik. Şu anda bu spor 80 ilde faal olarak yapılıyor. Hakkari hariç illerimizin tamamında faal durumda. Antrenörlerimiz, il temsilcilerimiz, kulüplerimiz var. Bu alanda düzenlenen faaliyetlere katılıyorlar. Tabii ki taban ne kadar geniş olursa o geniş tabandan elit sporcu çıkma oranı daha da artıyor. Sporcularımız 2020 ve sonrası için yapılacak olan olimpiyatlara hazırlanmaları için Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerinde kalıyorlar, orada barınıyorlar ve orada antrenman yapıyorlar. Bunların hepsi bir araya geldiği zaman inşallah Rio ve sonrası için çok daha iyi şeyler olacaktır."

Yorumlar