Judo Festivali Antalya'da yapılacak

Avrupa Judo Federasyonu tarafından düzenlenen Judo Festivali 12-21 Mayıs tarihlerinde Antalya'da yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Judo Festivali Antalya'da yapılacak

Avrupa Judo Federasyonu tarafından düzenlenen Judo Festivali 12-21 Mayıs tarihlerinde Antalya'da yapılacak. Avrupa Judo Federasyonu Başkan Yardımcısı Michal Vachun, Türkiye'de judonun gelişmeye devam ettiğini ve iyi bir durumda olduğunu söyledi.

Avrupa Judo Avrupa Judo Federasyonu tarafından düzenlenen Judo Festivali 12-21 Mayıs tarihlerinde Antalya'nın Serik ilçesi Belek turizm bölgesinde düzenlenecek. Festival öncesi Spice Otel'de düzenlenen basın toplantısına, Avrupa Judo Federasyonu Başkan Yardımcısı Michal Vachun, Avrupa Judo Federasyonu Başkan Sekreteri Yana Dimitriyoba, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Türkiye Judo Federasyonu Asbaşkanı Yusuf Özışık, Avrupa Judo Federasyonu Hakem Komitesi Metin Özkan, Uluslararası Hakem Mehmet Yılmaz ve Eğitim Komitesi ve Eğitmen Namık Ekin katıldı. Toplantında konuşan Avrupa Judo Federasyonu Başkan Yardımcısı Michal Vachun, en iyi alan ve salonları tespit etmek için Antalya'da olduklarını, Antalya'nın için buna çok uygun olduğunu kaydetti. Türkiye'de Judo'nun durumunun oldukça iyi ve yükselişte olduğunu anlatan Vachum, "Judo Türkiye'de çok seviliyor. Büyük sayıda sporcu judo yapıyor. Yeterli sayıda lisanlı sporcular var. Madalya ile dönen sporcular var. Bu anlamda bu Judo Festivali çok yaralı olacak, judonun sevdirilmesi ve tanıtılması açısından." dedi. Judo'nun dünya arenasında güçlü bir yere geldiğini belirten Vachum, 2004 Atina öncesine kadar yapılan çalışmalar, güçlü enstrümanlar ve kişiler sayesinde iyi bir seviye kaydettiğini söyledi.

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal da, Judo Festivali'ne 30'dan fazla ülkeden toplam 500'e yakın olimpik sporcu katılmasını beklediklerini ifade etti. Aynı dönemde yapılacak olan Antrenör Seminer'iyle bu sayının bine yaklaşacağını belirten Uysal, "En üst eğitmen ve sporcunun katılımıyla judonun tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Federasyon olarak gerekli çalışmaları tamamladık. Festivalin yapılacağı yerleri hazır hale getirdik. Avrupa tarafından bu yerler beğenirlerse hemen çalışmalara başlayacağız." diye konuştu. Uysal, Türkiye'de 77 ilde faaliyet gösterdiklerini, 63 bin judocunu olduğunu, ve hedeflerinin 2016'da yılında olimpiyatlarda altın madalya almak olduğunu kaydetti.

Antalya'da 'Her Yaş İçin Judo' sloganıyla düzenlenecek olan 'Judo Festivali' 12-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Festival boyunca çocuk judosu, profesyonel judo ve veteran judosu için ayrı ayrı aktiviteler yapılacak, eğitim, pazarlama, kulüp yönetimi ve Antrenörlük gibi alanlarda uzman isimler tarafından konferans verilecek, judo gösterileri yapılacak. CİHAN

Yorumlar