Judo: Bakü Grand Slam

- Türkiye, Azerbaycan'daki turnuvanın ilk gününde 1 bronz madalya kazandı

Google Haberlere Abone ol
Judo: Bakü Grand Slam

ANKARA (AA) - Judoda, Bakü Grand Slam Turnuvası'nın ilk gününde milli sporcu Büşra Katipoğlu 63 kiloda bronz madalya elde etti.

Judo Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen turnuvada ilk maçında Polonyalı Agata Ozdoba’yı, 2'inci maçında Ganalı Szandra Szogedi’yi, 3'üncü maçında da bir numaralı seribaşı Hollandalı Anicka Van Emden'i eleyen Büşra, çeyrek finalde, gün sonunda şampiyon olan Britanyalı Alice Schlesinger’e kaybetti.

Repesajda Japon Meguni Tsugane’yi yenen Büşra, bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı. Rakibi Güney Koreli Jiyun Bak sakatlık nedeniyle üçüncülük mücadelesine çıkmayınca, milli sporcu maç yapmadan bronz madalyanın sahibi oldu.

Kazandığı bronz madalya ile hanesine 200 puan yazdıran ve 26. basamakta olduğu olimpik sıralamada yerini sağlamlaştıran Büşra, kıta kontenjanından elinde tuttuğu 2016 Rio vizesini de korudu.

73 kiloda Hasan Vanlıoğlu ise son 16 turunda elendi. Bu sonuçla 60 puan kazanan Hasan, 2016 Rio vizesini 13-15 Mayıs’ta Kazakistan’da yapılacak Grand Prix müsabakalarında arayacak.

Turnuvada yarın +78 kiloda Belkıs Zehra Kaya ve Kayra Sayit tatamiye çıkacak.

Yorumlar