Judo Avrupa Şampiyonası'nda ikinci gün madalyasız tamamlandı

Fransa’nın Montpellier kentinde düzenlenen Avrupa Judo Şampiyonası’nın ikinci günü tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Judo Avrupa Şampiyonası'nda ikinci gün madalyasız tamamlandı

Fransa’nın Montpellier kentinde düzenlenen Avrupa Judo Şampiyonası’nın ikinci günü tamamlandı. Türkiye adına Bayram Ceylan ve Hasan Vanlıoğlu dereceye giremezken, iki altın madalya kazanan Hollanda günün yıldızı oldu.

Judoda Avrupa'nın en iyilerini belirleyecek Avrupa Şampiyonası’nın ikinci günü de geride kaldı. Şampiyonaya iyi başlayamayan Türkiye, bugün de kürsüde kendine yer bulamadı. Geçen ay Samsun Grand Prix'de beşinci olan ve Fransa'ya formda giden Hasan Vanlıoğlu, ilk maçında Belçikalı Sami Chouchi’ye kaybetti. Aynı sıklette Bayram Ceylan ise İtalyan Enrico Parlati’ye kaybetti.

GÜNÜN YILDIZI HOLLANDA

Şampiyonanın ikinci gününde en dikkat çekici performans Hollanda’dan geldi. Erkekler 73 kiloda Dex Elmont ve kadınlar 70 kiloda Kim Polling rakiplerine şans tanımadı ve ilk gün madalya alamayan Hollanda’ya bugün çifte zafer yaşattı. 63 kiloda Anicka Van Emden de bronz madalya alıp, Hollanda’nın madalyalarını üçledi.

Bugün ayrıca 63 kiloda Fransız Clarisse Agbegnenou ve erkekler 81 kiloda Gürcü Avtandil Çirikişvili altın madalyaya uzandı. İkinci gün sonunda ev sahibi Fransa, üç altın, dört gümüş madalya ile ilk sıradaki yerini korudu. İkisi altın üç madalya alan Hollanda, ikinci sıraya yükselirken, biri altın dört madalyası bulunan Rusya, üçüncü sıraya geriledi.

YARIN GÜLŞAH VE KÜBRA MİNDERDE

Şampiyonanın son bireysel müsabaka günü olan yarın iki Türk sporcu mindere çıkacak. Kadınlar +78 kiloda Gülşah Kocatürk ve Kübra Türkiye’nin beklediği madalyaya uzanmaya çalışacak.

Gülşah, ilk maçında Alman Fransizka Konitz, Kübra ise Belaruslu Maryna Slutskaya ile karşılaşacak.
CİHAN

Yorumlar