Johan Cruijff: Brezilya benim favorim

Brezilya'nın ev sahipliğinde 12 Haziran'da başlayan ve 13 Temmuz tarihine kadar sürecek olan Dünya Kupası tüm hızı ile devam ediyor. Hollanda'nın 2010 Dünya Şampiyonu İspanya'yı 5-1 yenmesi Hollanda halkını sevince boğdu. Hollanda'nın efsane...

Google Haberlere Abone ol
Johan Cruijff: Brezilya benim favorim

Brezilya'nın ev sahipliğinde 12 Haziran'da başlayan ve 13 Temmuz tarihine kadar sürecek olan Dünya Kupası tüm hızı ile devam ediyor. Hollanda'nın 2010 Dünya Şampiyonu İspanya'yı 5-1 yenmesi Hollanda halkını sevince boğdu.

Hollanda'nın efsane futbolcusu Johan Cruijff, ülkesinin ünlü gazetesi De Telegraaf'a yaptığı açıklamada 2014 Dünya Kupası'nda Brezilya'nın kendisinin favorisi olduğunu söyledi. Amsterdam'da düzenlenen Kupa Amsterdam Turnuvası'nda (Copa Amsterdam) yaptığı açıklamada, Hollanda'nın şuanda B Grubu'nun lideri olmasından memnun olduğunu, ancak dünya kupasının uzun soluklu bir maraton olduğunu söyledi.

ALMANYA VE İTALYA'DA HER AN SÜRPRİZ YAPABİLİR

Cruijff, "Ben dünya kupası başlamadan önce Hollanda - Galler hazırlık maçlarını tribünden takip etmiştim. Gerçekten Galler maçı milli takımımız açısından iyi değildi. Dünya Kupası bir ay sürecek. Uzun bir turnuva. Her an her şey değişebilir." diyerek, şöyle konuştu:

"Benim bu şampiyonada en büyük favorim Brezilya. Dünya şampiyonluğu için Brezilya favori takım çok büyük olmasına rağmen. Bu bağlamda, Arjantin, ayrıca yenilmesine rağmen İspanya, Almanya ve İtalya'da her an büyük bir çıkışla sürpriz yapabilir. Çünkü Dünya Kupası, bir aydan daha uzun sürecek.

Enerjisi ve kapasitesi güçlü olan takımlar ayakta kalabilecekler. Daha net sonucu öğrenmek için bizler biraz daha beklemeliyiz. Şuanda öne çıkan ülke takımları , bir kaç maç sonunda geriye düşerek diğerleri çne çıkabilir.Sabırla sonucu beklemek lazım."

JOHANN CRUYFF (67) KİMDİR?

1947 yılında doğdu. "Sarı Fare" lakabıyla ün yapan Hollandalı sporcu futbola Ajax'ta başladı. Bu takımda 6 lig, 2 kupa ve 3 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşadı.

1973'te Barcelona'ya, 1978'de Los Angeles Aztecs'e transfer olduktan sonra ülkesine döndü. 2 kez Avrupa'da 'yılın futbolcusu' seçildi (1973-74). 1974 Dünya Kupası'nda takımının kaptanlığını yaptı. 51 kez milli olan Cruff, futbolu bıraktıktan sonra teknik adam olarak Barcelona'da görev aldı.

CİHAN

Yorumlar