İzmirli sualtı ragbiciler Şampiyonlar Kupası'nda

- Sualtı Ragbi Genç Milli Takımı'ndan 5 oyuncunun da yer aldığı Ege Sualtı Ragbisi Erkek Takımı, Şampiyonlar Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek - Kulüp başkanı Laleli: "Şampiyonlar Kupası'nda ilk 3'te olacağımıza inanıyoruz" - "Altyapımız çok güçlü, 200 sporcumuz var. Sadece İzmir'in değil, dünyadaki en iyi altyapıya sahibiz"

Google Haberlere Abone ol
İzmirli sualtı ragbiciler Şampiyonlar Kupası'nda


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Sualtı Ragbisi Şampiyonlar Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek Ege Sualtı Ragbisi'nin kulüp başkanı Tarkan Laleli, organizasyonda ilk 3'te yer alacaklarına inandığını bildirdi.

Laleli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014'te 7 sporcuyla başladıkları Ege Sualtı Ragbisi Kulübünde bir sene devam eden oluşum sürecinden sonra ilk katıldıkları şampiyonada Türkiye birinciliğine ulaştıklarını söyledi.

Geçen yıl ilk kez katıldıkları Avrupa Ligi'nde 3. olduklarını hatırlatan Laleli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sene Avrupa Ligi'nin yanı sıra Şampiyonlar Kupası'nda da mücadele edeceğiz. Altyapımız çok güçlü, 200 sporcumuz var. Sadece İzmir'in değil, dünyadaki en iyi altyapıya sahibiz. Takımdaki 5 oyuncumuz Açık Avrupa Gençler Şampiyonası'nda birinciliğe ulaşan ekipte mücadele etti. Şampiyona açık olarak düzenlendiği için ve dünyadaki tüm ülkelere çağrı yapıldığı için Dünya Şampiyonası gibiydi. Kolombiya ve ABD Milli Takımlarının da katıldığı organizasyonda kazanılan birincilik önemliydi."

Şampiyonlar Kupası'nda ilk 3'te olacaklarına inandıklarını vurgulayan Laleli, "Çünkü çok güçlüyüz, bizim oyun tarzımız, anlayışımız çok farklı diğer ülkelere göre. Avrupa Ligi dışında da bir çok organizasyonda yer aldık. Şampiyonlar Kupası'nda alacağımız başarı milli takımın Avrupa Şampiyonası için de bir gösterge olacak." ifadelerini kullandı.


- Şampiyonlar Kupası C Grubu


Ege Sualtı Ragbisi Erkek Takımı, Almanya'nın Berlin kentinde yarın başlayacak Şampiyonlar Kupası C Grubu'nda Danimarka'dan Flipper ile İsviçre'den USZ Zürih takımlarıyla mücadele edecek.

Toplam 14 ekibin yer aldığı organizasyonda, gruplarını ilk 2 sırada bitirecek takımlar çeyrek finale yükselecek.

Takımda, Dünya Sualtı Aktiviteleri Federasyonu (CMAS) Açık Avrupa ve Avrupa Gençler Sualtı Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşan Türk Milli Takımı'ndan Kadir Canöz, Denizhan Iğdır, Fırat Kavak, Çağlar Namdar ve Bahadır Kulaç'ın yanı sıra Faruk Meriç, Cihan Kiper, Semih Özer, Samet Yıldırım, Mehmet Ali Çağatay Ergen, Merter Cok, İsmailcan Canöz, Mert Karakoç, Kadir Canöz, Hakan Toğar, Yekta Güngör ve Birand Hacımusalar yer alıyor.

Yorumlar