İzmirli Genç Güreşçi 'Fair Play Ödülü'ne layık görüldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları sadece elde ettikleri başarılar, kazandıkları madalya ve kupalarla değil, centilmenlikleriyle de takdir topluyor. Büyükşehir Belediyesi güreş takımının başarılı sporcusu Mevlüt Arık, Türkiye Milli...

Google Haberlere Abone ol
İzmirli Genç Güreşçi 'Fair Play Ödülü'ne layık görüldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları sadece elde ettikleri başarılar, kazandıkları madalya ve kupalarla değil, centilmenlikleriyle de takdir topluyor.

Büyükşehir Belediyesi güreş takımının başarılı sporcusu Mevlüt Arık, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Fair Play Ödülü'ne layık görüldü. Dünya Güreş Federasyonu (FİLA), 17. Akdeniz Oyunları'nda çeyrek final müsabakasında Cezayirli Mouatez Djedaiet'in sakatlanmasının ardından, hakemleri uyararak sağlık ekibinin müdahale etmesini sağlayan Mevlüt Arık'ın bu davranışından övgüyle söz ederek, diğer sporculara da örnek göstermişti.

Akdeniz Oyunları'nı altın madalya ile kapatan Arık, Milli Olimpiyat Komitesi'nin verdiği Fair Play Ödülü ile aynı şampiyonada 'iki ödül' birden kazanmış oldu. Türkiye güreş tarihine bu ödülü getirdiği için çok mutlu olduğunu belirten Mevlüt Arık, "17. Akdeniz Oyunları'nda yaşadığım şampiyonluğun bu ödülle pekişmesi beni daha çok mutlu etti." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar