İzmir'de yapılması planlanan statlar

- AK Parti İzmir Milletvekili Dağ: - "(İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun açıklamaları) Anladım ki son açıklamalardan da anlaşılmayan, ortada kalan muğlak olan bazı hususlar var. Onun için bizim elimizdeki dava ile ilgili dosyaları alıp, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’ndan randevu isteyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de yapılması planlanan statlar

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'deki statlarla ilgili açıklamasıyla ilgili olarak, "Anladım ki son açıklamalardan da anlaşılmayan, ortada kalan muğlak olan bazı hususlar var. Onun için bizim elimizdeki dava ile ilgili dosyaları alıp, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’ndan randevu isteyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Dağ, yaptığı açıklamada, Karşıyaka ve Göztepe statları konusunun kamuoyunda uzunca bir süreden beri gündemde yer aldığını belirtti.

Stat konuları ile ilgili yeterince konuşulduğunu ancak yeterince yol alınamadığını kaydeden Dağ, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Esasında bu konuyu daha önce detaylıca konuştuğumuzu ve birbirimizi anladığımızı düşünüyordum. Anladım ki son açıklamalardan da anlaşılmayan, ortada kalan muğlak olan bazı hususlar var. Onun için bizim elimizdeki dava ile ilgili dosyaları alıp, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’ndan randevu isteyeceğiz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da bizim niyetimiz üzüm yemek, kesinlikle bağcıyı dövmek değildir. Buralarda 2 kulübümüze de faydalı statlar yapılmasını arzuluyoruz."

Dağ, Göztepe Stadı ile ilgili bir mesafe alındığını, orada bir sıkıntı yaşanmadan bu işin tamamlanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Karşıyaka Stadı ile ilgili Sayın Başkandan biz randevu isteyeceğiz, bir araya geleceğiz. O da mutlaka kendi hukukçularını çağıracaktır. Ankara 18. İdare Mahkemesine 2014/1430 esas numaralı ve 2015/1338 karar numarasına sahip, davacı İzmir Büyükşehir Belediyesi, davalı Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ olan, İzmir Büyükşehir Belediyesi lehine sonuçlanmış ve daha sonrasında Danıştay 13. Dairesine 2016/485 esas numarası ile temyize gönderilmiş, bir dava olduğu nettir. Bu davadan feragat konusunda şüpheler var herhalde. Bunun da inşallah bir diyalog zemininde, İzmir milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakan olması ile şehrimizde oluşan mutabakat, beraber iş yapma, birlikte projeler yürütme konusundaki anlayışa uygun olarak çözeceğimize inanıyoruz. Bu statlar kulüplerimize, İzmirimize büyük faydalar sağlayacaktır. Sayın Başkan da, bizler de güzel İzmirimiz için çalışıyoruz. İnşallah bu güzel statları İzmirimize kazandırır ve kurdelelerini birlikte keseriz."


Yorumlar