İzet Hajrovic, Galatasaray'a 4,5 yıllık imza attı

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 33 puanla ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, ara transfer döneminde güçlendirmeyi düşündüğü kadrosuna Bosna Hersekli İzet Hajrovic'i katarak ilk adımını attı.

Google Haberlere Abone ol
İzet Hajrovic, Galatasaray'a 4,5 yıllık imza attı

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 33 puanla ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, ara transfer döneminde güçlendirmeyi düşündüğü kadrosuna Bosna Hersekli İzet Hajrovic'i katarak ilk adımını attı.

Sarı-kırmızılı ekip, Bosna Hersekli oyuncu Izet Hajrovic ile anlaştığını borsaya da bildirdi. Galatasaray, Grasshopper'a bonservis bedeli olarak 3,5 milyon euro ödeyecek.

Sarı-kırmızılı kulüpten kamuoyu aydınlatma platformuna gönderilen açıklamada, oyuncunun alacağı ücretin detayları yer aldı. Buna göre 4,5 yıllığına anlaşma sağlanan Hajrovic, ilk yarım sezon için 550 bin euro, sonraki 4 yıl için sezon başına 1 milyon 100 bin euro alacak. Boşnak oyuncuya maç başı 10 bin euro verecek olan Galatasaray, bonservisi için de kulübü Grasshopper'a 3,5 milyon euro ödenecek.

İZET HAJROVİC KİMDİR?

Galatasaray'ın yeni transferi Izet Hajroviç, 6 Ocak Pazartesi günü İstanbul'a geldi. Dün sağlık kontrolünden geçirilen İzet Hajrovic'in, kariyeri şu şekilde:

İzet Hajrovic, 4 Ağustos 1991 tarihinde İsviçre’nin Brugg şehrinde dünyaya geldi. Karadağ’dan İsviçre’ye göç eden bir ailenin çocuğu olan İzet Hajrovic, futbola Grasshoppers takımının altyapısında başladı. İlk kez 2009 yılında Grasshoppers’ın A takımında forma şansı bulan Hajrovic, 2010-11 sezonunda ise 21 maça çıkıp 5 gol attı.

Takımdaki çıkışını bir sonraki sezonda da sürdüren genç futbolcu 2011-12 sezonunda takımıyla 33 lig maçına çıktı ve 8 gol kaydetti. Aynı sezon Grasshoppers ile İsviçre Kupası şampiyonluğu yaşayan İzet Hajrovic, kupada çıktığı 4 maçta 2 gol atma başarısı gösterdi. İçinde bulunduğumuz sezonda da takımının vazgeçilmez isimlerinden olan Hajroviç, 18. haftası geride kalan İsviçre Ligi’nde 15 maça çıktı. Rakip fileleri 6 kez havalandıran İzet Hajrovic, 7 gollü Caio Cesar’dan takımın en golcü ikinci ismi olarak dikkat çekti.

İsviçre’de futbol altyapısını alan İzet Hajrovic, 4’er kez İsviçre’nin U20 ve U21 takımları için sahaya çıktı. 14 Kasım 2012 tarihinde Ottmar Hitzfeld tarafından İsviçre A Milli Takım kadrosuna davet edilen İzet Hajrovic, Tunus ile oynanan hazırlık maçının son 7 dakikasında forma giydi. Daha sonra FIFA’ya Bosna Hersek milli takımında forma giymek için başvuruda bulunan genç oyuncunun talebi kabul edildi ve İzet Hajrovic ilk kez 6 Eylül 2013 tarihinde Slovakya’ya karşı oynanan karşılaşmada Bosna Hersek milli takımının formasını giydi. 2014 Dünya Kupası elemelerinde 4 maça çıkan başarılı futbolcu, Bosna Hersek’in Brezilya’da düzenlenecek Dünya Kupası’na doğrudan katılmasında pay sahibi oldu.

İzet Hajrovic’in kardeşi 1993 doğumlu Sead Hajroviç ise 2011 yılında Arsenal altyapısına transfer oldu. Orta sahasının her iki kanadında oynayan İzet Hajrovic, ceza sahası dışında çektiği sert şutlarla dikkat çekiyor.
CİHAN

Yorumlar