İtalyanlar, Avrupa Ligi'nde 15 yıldır sevinemiyor

- Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonunda 13 şampiyonlukla ilk sırada bulunan İtalya ekipleri, 15 yıldır kupa kazanamıyor - İtalyanları 12 şampiyonlukla İspanyollar, 9 kupayla Yunan ekipler takip ediyor

Google Haberlere Abone ol
İtalyanlar, Avrupa Ligi'nde 15 yıldır sevinemiyor


İSTANBUL (AA) - ALİM TUNÇAY - Basketbol THY Avrupa Lig'i tarihinde toplamda en çok şampiyonluk yaşayan İtalyan takımları, 15 yıldır kupayı kazanamıyor.

2016-2017 sezonu yarın başlayacak Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonunda, İtalyan takımları 13 kez mutlu sona ulaştı.

1958 yılından bu yana organize edilen kupada en son 2001'de Kinder Bologna ile şampiyonluk sevinci yaşayan İtalyanlar, daha sonra 15 yıl kupaya hasret kaldı.


- İspanyol takımları 12 kez şampiyon oldu


İtalyan takımlarının ardından 12 şampiyonlukla İspanyol ekipleri geliyor.

Real Madrid 9 kezle kupayı en fazla kazanan takım durumunda bulunurken, 2 kez Barcelona, 1 kez de Joventut Badalona şampiyonluğu elde etti.


- Yunanistan'ın kupa sayısı 9


THY Avrupa Ligi'nde 2012 ve 2013 yıllarında Olympiakos ile üst üste iki şampiyonluk kazanan Yunanistan, kupa sayısını 9'a çıkardı.

Yunan ekiplerinden Panathinaikos'un müzesinde 6 şampiyonluk kupası yer alırken, Olympiakos ise 3 kupa kazandı.


- Rusya'nın 7 kupası var


THY Avrupa Ligi'nde Rusya'nın 7 kupası bulunuyor.

Rusya'nın 7 şampiyonluğunu da CSKA Moskova elde etti.

Ligde 6 şampiyonluğu bulunan İsrail'in de tüm şampiyonluklarını Maccabi Tel Aviv kazandı.


- Ülkeler ve şampiyonluk sayıları


Basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında 1 numaralı kupasında ülkelerin şampiyonluk sayısı şöyle:

Ülke Şampiyonluk İtalya 13 İspanya 12 Yunanistan 9 Rusya 7 İsrail 6 Hırvatistan 5 Letonya 3 Gürcistan 1 Bosna Hersek 1 Sırbistan 1 Fransa 1 Litvanya 1


Not: Hırvatistan, Bosna Hersek ve Sırbistan takımları Yugoslavya döneminde, Letonya ve Gürcistan takımları da eski SSCB döneminde şampiyonluk yaşadı. Rusya'nın CSKA Moskova takımı da 6 şampiyonluğun 4'ünü eski SSCB döneminde kazandı.

Yorumlar