İtalya’nın ikinci maç endişesi

-İtalya, 2000’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nın ardından mücadele ettiği hiçbir uluslararası turnuvada grupta ikinci maçını kazanamadı

Google Haberlere Abone ol
İtalya’nın ikinci maç endişesi


ROMA (AA) - 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2016) yer alan İtalya’nın, önceki turnuvalardaki düşük ikinci maç performansı, yarın İsveç ile yapacağı karşılaşma öncesi endişeye neden oldu.

Fransa’nın düzenlediği Avrupa Şampiyonası'na E Grubu’nda futbol otoritelerince gizli favori olarak gösterilen Belçika’yı etkili oyunla 2-0 yenerek iyi bir başlangıç yapan İtalya'nın, yarın grubun ikinci maçında İsveç’e karşı sergileyeceği mücadele ve maçın sonucu, şimdiden merak konusu oldu.

Bugüne kadar 4 dünya (1934, 1938, 1982, 2006) ve 1 Avrupa şampiyonluğu (1968) kazanan İtalya, yeşil sahaların önde gelen takımları arasında yer almasına rağmen son dönemlerde korkutan bir istatistiğe imza attı.

Ülkenin yüksek tirajlı spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'un, "İtalya dikkat, ikinci maçlar tuzak olabiliyor" başlığıyla verdiği istatistik habere göre, gruplardaki ikinci maçlar İtalya için sancılı geçiyor.

İstatistiğe göre, İtalya, katıldığı son 4 Dünya Kupası ve 3 Avrupa Şampiyonası'nda gruplarındaki ikinci maçların hiçbirini kazanamadı. İtalyanlar, bu maçların 5'inde 1-1'lik skorla berabere kalırken, 2 maçtan da mağlup ayrıldı.

2002 ve 2006'da düzenlenen Dünya kupaları ile 2008 ve 2012 Avrupa şampiyonalarında grupların ikinci maçlarında puan kaybetmesine karşın gruptan çıkmayı başaran İtalya, 2004 Avrupa Şampiyonası ile 2010 ve 2014 dünya kupalarında ise gruplardan elenerek kötü bir performans çizdi.

Brezilya’da düzenlenen son Dünya Kupası’nda İngiltere’yi yenerek grubuna iyi başlamasına rağmen Kosta Rika’ya karşı ikinci maçı kaybeden İtalya, yeniden aynı kabusu görmek istemiyor.

İtalya'nın gruplardaki ikinci maçını kazandığı en son oynadığı büyük turnuva ise Hollanda ve Belçika’nın 2000 yılında ortaklaşa ev sahipliği yaptığı Avrupa Şampiyonası finalleri olmuştu. Söz konusu şampiyonada, Türkiye, Belçika ve İsveç ile B Grubu’nda yer alan İtalya, ilk maçta Türkiye'yi, şu anda teknik direktörlük koltuğunda oturan Antonio Conte ve eski golcü Filippo Inzaghi’nin penaltıdan attığı gollerle 2-1 yenmiş, ikinci maçta da ev sahibi Belçika’yı Francesco Totti ve Stefano Fiore’nin ağları sarsmasıyla 2-0 mağlup etmişti. Grubun üçüncü maçında da İsveç’i yenerek 3’te 3 yapan İtalya, finale kadar yükseldiği turnuvada Fransa’ya altın golle yenilerek çok yaklaştığı kupayı kaybetmişti.

2000’deki şampiyonaya da EURO 2016'da olduğu gibi Belçika’yı 2-0 yenerek başlayan İtalya Milli Takımı’nda teknik direktör Conte, takımını ve spor kamuoyunu ilk maçta alınan galibiyeti çok büyütmemeleri gerektiği yönünde uyarıyor.

İtalyan teknik adam, büyük umutlarla gittikleri 2014 Dünya Kupası’nda yaşadıkları hayal kırıklığını anımsatarak, takımını İsveç maçına motive etmeye çalışıyor.

İtalya Milli Takımı’nın 2000’den itibaren katıldığı şampiyonalar, oynadıkları grup ikinci maçları ve şampiyonayı bitirdikleri dereceler şöyle:

Turnuva - İkinci maç sonuçları - Derece

------------------------------------- --------------------------------------- -------------------------

2000 Av. Şampiyonası B Grubu - İtalya-Belçika (2-0) - Final
2002 Dünya Kupası G Grubu - İtalya-Hırvatistan (1-2) - İkinci tur (Son 16)
2004 Av. Şampiyonası C Grubu - İtalya-İsveç (1-1) - Gruplardan elendi
2006 Dünya Kupası E Grubu - İtalya-ABD (1-1) - Şampiyon
2008 Av. Şampiyonası C Grubu - İtalya-Romanya (1-1) - Çeyrek final
2010 Dünya Kupası F Grubu - İtalya-Yeni Zelanda (1-1) - Gruplardan elendi
2012 Av. Şampiyonası C Grubu - İtalya-Hırvatistan (1-1) - Final
2014 Dünya Kupası D Grubu - İtalya-Kosta Rika (1-2) - Gruplardan elendi


Yorumlar