İtalyan yüzücü Rio biletini Kayseri'de aldı

- Kayseri'de yaklaşık 1,5 yıldır 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları hazırlıklarını sürdüren İtalyan milli yüzücü Martina De Memme, olimpiyat elemelerinde başarı göstererek, ülkesini Rio'da temsil etme hakkı kazandı - De Memme: "Kayseri'de çok iyi şartlarda çalışarak olimpiyatlara gitme hakkı elde ettim, çok mutluyum"

Google Haberlere Abone ol
İtalyan yüzücü Rio biletini Kayseri'de aldı


KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Brezilya'da düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'na yaklaşık 1,5 yıldır Kayseri'de hazırlanan İtalyan milli yüzücü Martina De Memme, olimpiyat elemelerini geçerek ülkesini Rio'da temsil etme hakkı kazandı.

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi kapsamında İtalyan antrenör Corrado Rosso'nun Kayseri'de göreve başlamasının ardından öğrencisi 24 yaşındaki De Memme de olimpiyat hazırlıkları için kente geldi.

Yaklaşık 1,5 yıldır Kayseri'de hazırlıklarını sürdüren ve olimpiyat elemelerinde başarı gösteren İtalyan yüzücü, ülkesini Rio'da temsil etme hakkı elde etti.

De Memme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, astım hastalığına iyi gelmesi dolayısıyla doktorların tavsiyesiyle yüzmeye 4 yaşında başladığını söyledi.

Yüzmeyi çok sevdiğini dile getiren De Memme, "Macaristan'da 2012'de düzenlenen 4x200 serbest bayrak yarışında ülke takımında ilk Avrupa şampiyonluğumu kazandım. Mersin'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda 200, 400 ve 800 metre serbest ile 4x200 serbestte 4 altın madalya kazandım. Ayrıca farklı mesafelerde 11 İtalya şampiyonluğum bulunuyor." dedi.

Antrenör Corrado Rosso ile uzun yıllardır çalıştığını anlatan İtalyan yüzücü, Rosso'nun çok disiplinli, iyi bir çalıştırıcı olduğunu vurguladı.

Olimpiyatlara hazırlık için Kayseri'yi tercih ettiğini anlatan De Memme, şunları kaydetti:

"Corrado Rosso için buraya gelmiştim. Kayseri'deki havuz ve çalışma alanlarının çok iyi olması burada kalmamda önemli etken oldu. Kayseri'de çok iyi şartlarda çalışarak olimpiyatlara gitme hakkı elde ettim, çok mutluyum. Bana burada çalışma fırsatı veren başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Alacağım başarılarla onları gururlandırmak istiyorum."

De Memme çok çalışarak olimpiyatlara gitmeyi hak kazandığına dikkati çekerek, "Rio'da 400 metre serbest, 200 metre bayrak yarışlarında madalya kazanmak için mücadele vereceğim. İlk kez olimpiyatlarda yer alıyorum. Amacım bu ilki madalya ile taçlandırmak. Kendime güvenim tam, umarım kürsüye çıkma başarı gösteririm." ifadelerini kulandı.


- "Tekrar Kayseri'ye gelmek isterim"


Kayseri'yi çok sevdiğini belirten De Memme, "Burada iyi dostluklar edindim, tekrar Kayseri'ye gelmek isterim. Beraber çalıştığım çok başarılı Türk sporcular var. Onların ilerleyen dönemde önemli başarılar elde edeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Antrenör Corrado Rosso ise De Memme'nin hak ederek, olimpiyatlara gitmeyi başardığını söyledi.

De Memme'nin çok çalışkan ve yetenekli olduğuna dikkati çeken deneyimli antrenör, "Emeklerinin karşılığını aldı. Rio'ya gitmek ilk hedefti, onu başardı. Şimdi oradan madalya ile dönmeyi hedefliyoruz. Temennimiz öğrencimin Brezilya'da madalya kazanması." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar