İtalyan basınından Cüneyt Çakır’a övgü

İtalyan basını, Roma ile Fiorentina arasındaki UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında düdük çalan Türk hakem Cüneyt Çakır'ın karşılaşmayı iyi yönettiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
İtalyan basınından Cüneyt Çakır’a övgü
İtalyan basını, Roma ile Fiorentina arasındaki UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında düdük çalan Türk hakem Cüneyt Çakır'ın karşılaşmayı iyi yönettiğini yazdı.

Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden Corriere dello Sport, uluslararası arenada 100’üncü karşılaşmasını yöneten Cüneyt Çakır’ın, Fiorentina’nın ilk golündeki penaltı kararı ve ikinci golde topun içeride olduğuna hükmederek devam ettirmesinin doğru olduğunu hakem köşesindeki başlığına çekti.

Gazetedeki haberde 7 puan verilen Çakır’ın, penaltı kararının 'tyükselişmasız doğru' bulunduğu anlatım edildi. Haberde Çakır’ın penaltıyı yine ettirmesinin doğru bulunduğu ve İtalyan hakemlerinin de bunu misal alması gerektiği yazıldı. Ayrıca Çakır’ın, 88. dakikada Ljajic’i ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına göndermesinin de doğru bir karar olduğunun altı çizildi.

Yüksek tirajlı bir öteki spor gazetesi La Gazzetta dello Sport’ta da 6,5 puan verilerek Çakır’ın bütün pozisyonları iyi tutum ettiği ve maçın kontrolünü elinde tuttuğu yazıldı. Gazete, Çakır’ın Fernandez’in penaltısı ve Gervinho’nun pozisyonda penaltı vermediği kararlarını iyi sezdiğini anlatım etti.

La Gazzetta dello Sport, Çakır’ın yardımcıları Bahattin Duran’a 6,5, Tarık Ongun’a 6, ek hakemler Halis Özkahya’ya 6, Süleyman Abay’a da 6 notunu verdi.

Tuttosport gazetesi de Çakır’a 6 notunu verirken, Türk hakemin, maçın 6. dakikasında Romalı Holebas’ın Fiorentinalı Fernandez’e yaptığı faulü iyi gördüğünü ve penaltı atışını öteki oyuncuların ceza alanına atış öncelikle girmesi sebebiyle yine ettirmekle doğru iş yaptığına vurgu yaptı.

Gazetenin hakemle ilgili haberinde, karşılaşmanın 2-0’a geldiği pozisyonda topun dışarı çıkmasına mani olmak arzulayan Roma kalecisi Skorupski’nin yaptığı müdahalede topun tamamının çıkıp çıkmadığını anlamanın zor bulunduğu anlatım edildi.

La Repubblica gazetesi de Cüneyt Çakır’a 7 notunu verdi.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar