İtalya'da ligler erken başlasın önerisi

- İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Ventura, oyuncularının milli takıma daha hazır gelmesi için Serie A'nın erken başlamasını istedi

Google Haberlere Abone ol
İtalya'da ligler erken başlasın önerisi


ROMA (AA) - İtalya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Gian Piero Ventura, milli takımda forma giyen oyuncularının takıma hazır gelebilmesi için gelecek sezon liglerin erken başlatılmasını talep ettiğini açıkladı.

Son Dünya Kupası şampiyonu Almanya ile yarın akşam Milano'daki San Siro Stadı'nda özel maçta karşılaşacak olan İtalya'nın deneyimli çalıştırıcısı Ventura, müsabaka öncesi düzenlediği basın toplantısında, İtalya 1. Futbol Ligi'nin (Serie A) gelecek yıl erken başlamasını yetkililerden talep ettiğini söyledi.

Oyuncularının milli takıma hazır gelmesinin önemine değinen Ventura, "Bu yıl, Serie A başlayalı henüz çok kısa zaman olmuşken, Fransa ile karşılaştık ve bunun bedelini ödedik. Oyuncularım ligde sadece 2 maç oynayıp, milli takıma gelmişti. Onlarla maçtan 48 saat öncesine kadar konuşamamıştım ve sahadan 3-1'lik felaket bir sonuçla ayrıldık." dedi.

İtalya'da liglerin bu yıl 20 Ağustos'ta, Fransa ve İngiltere'de ise 13 Ağustos'ta başladığını anımsatan Ventura, bunun milli takıma çağırdığı oyuncularının form tutmasına yansıdığını dile getirdi.

Bu isteğinin arkasında İtalya'nın gelecek eylül ayında İspanya ile deplasmanda oynayacağı maç olduğunu belirten Ventura, "Böyle bir seviyede oynamak bizim ulusal çıkarlarımıza hizmet eder. Ben iki lig maçı fazladan oynamayı talep ettim. Çünkü, İspanya'ya eşit koşullarda gitmek istiyorum." diye konuştu.

Ventura, kulüp takımı çalıştırdığı dönemde, milli takım hocalarının karşılaştığı bu sıkıntıyı anlamadığını da ifade ederken, bu düşüncesinin Serie A kulüplerinin antrenörleri ve başkanları tarafından uygun bulunduğunu da kaydetti.

Öte yandan İtalyan teknik adam, Almanya ile yarın yapacakları maçın, geleceğe yönelik kendilerine yeni bir pencere açması gerektiğini belirtti.

Yorumlar