İtalya basınında Galatasaray Juventus maçının ertelenmesi geniş yer buldu

İtalya basını Galatasaray ile Juventus arasındaki maçların tarihine inilirken, dün oynanması gereken ancak kar yağışı nedeniyle maçın ertelenmesi İtalya basınında geniş yer buldu.

Google Haberlere Abone ol
İtalya basınında Galatasaray Juventus maçının ertelenmesi geniş yer buldu

İtalya basını Galatasaray ile Juventus arasındaki maçların tarihine inilirken, dün oynanması gereken ancak kar yağışı nedeniyle maçın ertelenmesi İtalya basınında geniş yer buldu. Ertelenen maç Galatasaray ile Juventus arasındaki maçların makus talihi gibi yorumlandı.

Dün akşam Avrupa Şampiyanlar Ligi'nde oynanan Galatasaray Juventus karşılaşmasının yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenmesi İtalya basınında geniş yer buldu. Birçok gazete yoğun kar yağışı sebebiyle ertelenen maçın bugün İtalya yerel saatiyle 14.00'de oynanacağına yer verirken bazı gazeteler ise Galatasaray ile Juventus arasındaki maçların tarihine inerek kriz oluşan maçlara değindi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçlarının sonuncusu için dün akşam İstanbul Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelen ve yoğun kar yağışı sebebiyle 31. dakikada ertelenen Galatasaray - Juventus maçında yaşanan kriz İtalya basınında geniş yer buldu. Birçok gazetenin ilk sayfadan verdiği haberde bazı ayrıntılar da dikkat çekti.

Juventus-Galatasaray maçlarının tarihine inen bazı gazeteler maçın oynanıp oynanmayacağı veya oynanacağı şehrin İstanbul mu yoksa başka bir şehir mi olacağı hususunun ilk kez gerçekleşmediğini kaydetti.

Repubblica ve La Gazzetta Dello Sport gazetelerinin haberlerinde bundan 15 yıl önce PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın İtalya'ya sığınması ve iade edilmemesi üzerine İtalya ile Türkiye arasında gergin bir süreç yaşanırken Galatasaray ile Juventus'un İstanbul'da mı yoksa başka bir şehirde mi karşılaşacağının tartışıldığı belirtildi.

5 yıl sonrasında ise İstanbul'daki Sinagog bombalanması olayının akabinde gerçekleşen Galatasaray Juventus maçının oynanacağı şehrin değiştirilip değiştirilmeyeceğinin de yine kriz oluşturduğu ve maçın Dortmund'da oynanarak krizin çözüldüğü kaydedildi.

La Stampa gazetesi ise maçın oynanacağı saatin yerel saat ile 14.00 olduğuna hava şartlarının müsait olmaması durumunda maçın yarın başka bir şehirde veya haftaya oynanabileceğine değindi. Corriere Della Sera gazetesinde de beklenmedik derecedeki kar yağışının iki takımın da planlarını değiştirdiğini kaydederek maçın bugün oynanmasının beklendiğini fakat oynanmama durumunun da geçerliliğini koruduğuna dikkat çekti.
CİHAN

Yorumlar