İsveç’te ConIFA Dünya Futbol Kupası müsabakaları yapılacak

CONİFA (Bağımsız Futbol Dernekleri Konfederasyonu) Dünya Futbol Kupası bu yıl İsveç’te yapılacak. Politik mülahazalarla FIFA'ya alınmayan ve bu nedenle uluslararası müsabakalardan dışlanan ülke ve bölgelerin ulusal futbol takımlarını...

Google Haberlere Abone ol
İsveç’te ConIFA Dünya Futbol Kupası müsabakaları yapılacak

CONİFA (Bağımsız Futbol Dernekleri Konfederasyonu) Dünya Futbol Kupası bu yıl İsveç’te yapılacak.

Politik mülahazalarla FIFA'ya alınmayan ve bu nedenle uluslararası müsabakalardan dışlanan ülke ve bölgelerin ulusal futbol takımlarını bir çatı altında toplamayı hedefleyen CONİFA adlı futbol teşkilatının düzenleyeceği Dünya Kupası bu yıl İsveç’in Östersund kentinde yapılacak.

31 Mayıs-8 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek müsabakalarda Türkiye, Lübnan, Suriye, İran ve Irak kökenli Süryani halkını temsilen Arami Süryan Takımı; Türkiye, Irak, İran, Suriye ve Ermenistan’daki Kürt halkını temsilen Kürdistan Takımı; Güney batı Azerbaycan’da yaşayan halkı temsilen Dağlık Karabağ Takımı ile Rusya, Finlandiya, İsveç ve Norveç’in kuzey bölgelerinde yaşayan Sami halkını temsilen de Laponlar Takımı yarışacak.

Şampiyonaya katılacak diğer ülke ve bölgelerin adları ise şöyle: Abhazya, Zangibar (Tanzanya’da otonom bölge), Birleşik Darfur (Sudan’ın batı bölgeleri), Tamil İlam (Sri Lanka’nın Kuzey ve Doğu bölgeleri, Patania (Finlandiya), Aquitania (Güney Fransa), Québec (Kanada’nın Fransızca konuşan bölgeleri) ve Ellan Vannin (Man adası).

İsveç Devlet Radyosu’nun haberine göre dünya üzerinde yaklaşık 3-4 milyon Asuri/Süryani bulunuyor. Avrupa Komisyonu’nun 2006 tarihli bir raporuna göre de Türkiye’de 10-15 milyon, İran’da 7-12 milyon, Irak’ta 5 milyon ve Suriye’de 1-2 milyon Kürt nüfusu olduğu tahmin ediliyor.

Hem Azerbaycan hem de Ermenistan’ın hak iddia ettiği tartışmalı bölge olan Güney batı Azerbaycan’da 139 bin 500 Dağlık Karabağ’lı yaşıyor. Rusya, Finlandiya, İsveç ve Norveç’in kuzey bölgelerinde yaşayan Samilerin ise nüfusunun 80 bin ila 100 bin arasında olduğu tahmin ediliyor.

CİHAN

Yorumlar