İşte tarihi maçın hakemi

Euro 2016 yolundaki en kritik sınav gözüyle bakılan Hollanda-Türkiye maçının hakemi belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
İşte tarihi maçın hakemi
Euro 2016 yolundaki en kritik İmtihan gözüyle bakılan Hollanda-Türkiye maçının hakemi belirgin oldu.

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE

UEFA, Hollanda ile Türkiye içerisinde cumartesi akşamı Amsterdam'da oynanacak Euro 2016 Grup eleme maçına Alman hakem Felix Brych'i atadı. Brcyh'in yardımcılıklarını Almanya Futbol
Federasyonu’ndan Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. Alman Mike Pickel’in dördüncü hakem şekilde vazife alacağı maçın ilave destekçi hakemleri ise Bastian Dankert ve Marco Fritz olacak.
Geçtiğimiz sezon UEFA Kupası Finali'nde vazife yaparak, kariyerinin zirvesine çıkan 40 yaşındaki hakem Avrupa'nın önde gelen hakemlerinden birisi şekilde gösteriliyor.

Felix Brych yakın tarihte ise verdiği skandal bir kararla gündeme gelmişti. Brych, geçtiğimiz sezon Bundesliga'da oynanan Hoffenheim-Bayer Leverkusen maçında verdiği kusurlu kararla dikkatleri çekmişti. Brych, Leverkusen'in forveti Stefan Kiessling'in baş vuruşunda top taraf ağlardan gitmesine rağmen, gol kararı vermişti. Brych'in hatası Alman futbolunda son yılların en skandal kararı şekilde gösterilmişti.

40 yaşındaki FIFA kokartlı hakem, bugüne dek 5 defa Türk takımlarının maçlarında vazife yaptı. Üç defa kulüp temsilcilerimizin maçlarında düdük çalan Alman hakem, 2 defa de milli karşılaşmalarda sahaya çıkmıştı. Brych'in yönettiği 5 karşılaşmada da temsilcilerimiz galibiyet alamadı. Bu mücadelelerde 3 mağlubiyet, 2 birliktelik aldı.

Felix Brych'in vazife yaptığı o maçlar şöyle:

2008 Bruga-Sivasspor: 3-0
2012 Fenerbahçe-Spartak Moskova: 1-1
2012 PSV Eindhoven-Trabzonspor: 2-1
2012 Türkiye-Hırvatistan: 0-3
2012 Türkiye-Danimarka: 1-1

İlişkili Haber

Kaynak: FANATİK

Yorumlar