İstanbul'da okulların tatil olduğu ilçeler

İstanbul Valiliği, okulların cuma günü açık olacağını duyurdu. İstanbul'un bazı ilçelerinde ise okullar kaymakamlıkların kararıyla tatil edildi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da okulların tatil olduğu ilçeler
İstanbul Valiliği, okulların cuma günü açık olacağını duyurdu. İstanbul'un birtakım ilçelerinde ise okullar kaymakamlıkların kararıyla tatil edildi.

Valilik'ten yapılan izahatda şöyle denildi:

'İlimizde yaşanan sıkı kar yağışı etkisini kaybetmekte olduğundan yarın (cuma günü) eğitim ve öğretime devam edilecektir. Ancak ilçelerimize yağan kar miktarındaki farklılıklar ve fasıla sokaklarda süren kar temizleme çalışmalarının var özelliğine kıyasla eğitim ve öğretime devam edilmemesi hususunda karar, İlçe Kaymakamlıklarımızın yetkisine bırakılmıştır.'KAYMAKAMLIKLARDAN TATİL KARARIİstanbul Valiliği'nin kar tatili konusundaki yetkiyi ilçe kaymakamlıklarına bırakması üzerine, 17 ilçenin kaymakamlığı yarın için tatil kararı aldı.Yarın kar tatili yapılacak ilçeler şunlar:Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt, Başakşehir, Avcılar, Bağcılar, Küçükçekmece, Kağıthane, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Arnavutköy, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sancaktepe, Kartal ve Ataşehir. Daha evvela açıklanan listede yer sektör Çatalca'da ise tatil kararı alınmadığı öğrenildi.KARMAŞAValiliğin kararından sonra, veliler ve öğrenciler ilçe kaymakamlıklarının resmi internet sitelerine yüklenince, kaymakamlıkların sitelerine uzun zaman erişim sağlanamadı. Bazı veliler, kararın ilçe kaymakamlıklarına bırakılmasını eleştirerek, oturdukları ilçede sokakların hala karla kaplı olduğunu, fakat çocuklarının eğitim gördüğü okulun yarın açık olacağını söylediler. Veliler, 'Çocuklarımız o okula nasıl gidecek?' diye sordular.SOSYAL MEDYA İMDADA YETİŞTİÇoğu ilçe kaymakamı, Twitter yahut Facebook hesabı üstünden tatil kararını açıkladı. Bazı belediyeler ile ilçe ulusal eğitim müdürlükleri de gene sosyal medya üstünden tatil kararını öğrencilere ve velilere duyurdu.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar