"İstanbul'da muhteşem bir basketbol şöleni yaşanacak"

- İspanya Basketbol Federasyonu Başkanı Garbajosa: "İstanbul tutkudur. İstanbul basketboldur" - "Türkiye gibi harika bir takımla, taraftarları önünde mücadele etmek bizim için zorlayıcı olacaktır"

Google Haberlere Abone ol
"İstanbul'da muhteşem bir basketbol şöleni yaşanacak"


ANKARA (AA) - İspanya Basketbol Federasyonu Başkanı Jorge Garbajosa, Türkiye ve İstanbul'dan övgüyle söz ederek, "Türk halkının takımını nasıl desteklediğini çok iyi biliyorum." ifadesini kullandı.

Garbajosa, 2017 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın (EuroBasket 2017) kura çekimiyle ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.

TBF'nin internet sitesinde yer alan habere göre, İstanbul'da birçok kez maça çıktığını belirten Garbajosa, şunları kaydetti:

"İstanbul tutkudur. İstanbul basketboldur. Hangi salonda olursam olayım dolu tribünler ile karşılaştım. İstanbul'da EuroBasket 2017 ile beraber muhteşem bir basketbol şöleni yaşanacak. Final aşaması da bu şehirde gerçekleşecek ve tüm katılımcılar burada olmaktan ötürü büyük heyecan içinde. 2001 ve 2010 yıllarında İstanbul'da gerçekleşen şampiyonalarda forma giydiğim için Türk halkının nasıl hissettiğini biliyorum. Milli takımlarını nasıl benimsediklerini, nasıl desteklediklerini bizzat gördüm."

Garbajosa, Türk Milli Takımı ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, bir basketbol ülkesi ve harika oyuncuları var. Şu anda milli takımda forma giyen isimlerden çok, TBF'yi yöneten eski oyuncuları tanıyorum. Onlarla çok defa karşılıklı oynamıştık. Öbür yandan Türkiye, bir basketbol ülkesidir. Çok özel oyuncuları var ve biz onlara büyük saygı duyuyoruz. Biliyoruz ki EuroBasket'te final aşamasına ilerlemek istiyorsak, büyük ihtimalle onlarla karşı karşıya geleceğiz. Türkiye gibi harika bir takımla, taraftarları önünde mücadele etmek bizim için zorlayıcı olacaktır."

Yorumlar