İstanbul’a modern bir spor tesisi daha

Hemen hemen her ilde yapımı devam eden spor tesislerine bir yenisi de İstanbul’da ekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul’a modern bir spor tesisi daha

Hemen hemen her ilde yapımı devam eden spor tesislerine bir yenisi de İstanbul’da ekleniyor. Üsküdar’da bulunan Tarihi Ekrem Koçak Atletizm Pisti yıkılarak yerine son derece modern bir spor kompleksi inşaa edilecek.

1995 yılında hizmete açılan ve o yıldan bugüne kadar birçok önemli yarışmalara ev sahipliği yapmanın yanı sıra birçok ünlü atletin yetişmesinde rol oynayan tarihi Ekrem Koçak Atletizm Pisti yıkılıyor. Pistin yerine son derece modern bir spor kompleksi inşa ediliyor.

BİR TARİHTE SONA GELİNDİ

Hizmet binasının bakıma alınmasının ardından 1995 yılında hizmete açılan ve geçen 19 yılda birçok önemli şampiyonaya ev sahipliği yapmanın yanı sıra Türk atletizminde yıldız isimlerin yetişmesinde rol oynayan Ekrem Koçak Atletizm Pisti’nin yıkımına başlandı.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç’tan önce ihale edilen ve yıkımına başlanan tarihi spor tesisinin yerine son derece modern bir spor kompleksinin inşaa edileceği belirtildi. Yıkım işinin çok süratli bir şekilde devam ettiğine işaret eden ilgili firma yetkilileri, bu ay içinde yıkımın tamamlanacağını ve süratli bir şekilde hazırlanan yeni projenin yapımına geçileceğini ifade etti.

ANADOLU YAKASININ EN MODERN TESİSİ OLACAK

Eski Ekrem Koçak Atletizm Pisti’nin üzerine yapılacak olan tesis, Anadolu yakasının en görkemli atletizm tesisi olacak.

Atletizm pistinin üstü kapalı hale getirilirken, kompleks olimpik ölçülerde yapılacak. Atletizm pistinin yanı sıra tesiste 6 ayrı ölçüde değişik amaçlı spor salonlarının yanı sıra 282 metrekare sığınak, 2 adet son derece modern sauna ve kafeler yer alacak.

Üç kat şeklinde inşa edilecek olan tesisin birinci katında atletizm pisti ve salonlar yer alırken, ikinci katta ofis katları ve 208 kişilik tribün, üçüncü katta ise kafeteryaların yanı sıra VİP yer alacak. Tesiste ayrıca 965 metre kare alanda 30 araçlık kapalı oto parkta da bulunacak.

720 GÜNDE TESLİM EDİLECEK

Yıkım işine 24 Aralık 2013 tarihinde başlanan yeni spor tesisi, ilgili müteahhit firma tarafından 720 günde tamamlanarak Türk sporunun hizmetine sunulacak. Tesisin hizmete açılacağı tarihin ise 19 Aralık 2015 olduğu ifade edildi.

Tesis bitirilmesiyle İstanbul’un Anadolu yakasında özellikle gençlere yönelik yeni bir spor projelerinin hayata geçirileceğini belirten Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, bu tesiste yetişecek sporcuların Chicago'da 2016'da ve Tokyo'da 2020'de yapılacak Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türk milli takımlarında yer alacağını ifade etti.
CİHAN

Yorumlar