İstanbul Maratonu'nda yarışacak elit atletler belirlendi

- Vodafone'un isim sponsorluğunda 13 Kasım Pazar günü düzenlenecek 38. İstanbul Maratonu'nda Kenya, Etiyopya, Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerden 90 elit atlet mücadele edecek

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Maratonu'nda yarışacak elit atletler belirlendi


İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor AŞ tarafından düzenlenecek Vodafone 38. İstanbul Maratonu'na katılacak elit atletler belli oldu.

Spor AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nda Türkiye, Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna gibi birçok ülkeden 90 elit atlet yer alacak.

Bu rakamla, maratona elit atlet bazında rekor katılım sağlanacak. İki kıtayı birleştiren tek maraton olma özelliği taşıyan yarışta mücadele edecek 90 elit atletin 28'ini Türk sporcular oluşturacak.

Erkeklerde Kenyalı Peter Kiptoo Kiplagat, Vincent Kiprop Chepkok, Etiyopyalı Shura Kitata Tola, Tariku Jufar Robi, Birhanu Gedefa, Ukraynalı Olekandr Sitkovskyy, Cibutili Mümin Gala, kadınlarda ise Etiyopyalı Fatuma Sado, Sechale Dalasa, Kenyalı Agnes Barsosio ve Litvanyalı Diana Lobacevske, maratonda yarışacak önemli isimler olarak dikkati çekiyor.

Yorumlar