İstanbul Cup için İstanbul'a gelen Caroline Wozniacki basın ile buluştu

TEB BNP Paribas İstanbul Cup için İstanbul'a gelen Caroline Wozniacki basın ile buluştu. Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen basın buluşmasına katılan Caroline Wozniacki, İpek Soylu ile bir de gösteri maçı yaptı. Türk Ekonomi Bankası'nın...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Cup için İstanbul'a gelen Caroline Wozniacki basın ile buluştu

TEB BNP Paribas İstanbul Cup için İstanbul'a gelen Caroline Wozniacki basın ile buluştu. Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen basın buluşmasına katılan Caroline Wozniacki, İpek Soylu ile bir de gösteri maçı yaptı.

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) isim sponsorluğunda 13-20 Temmuz 2014 tarihleri arasında Koza World of Sports Arena'da düzenlenecek olan TEB BNP Paribas İstanbul Cup kapsamında, dünyanın en iyi kadın raketleri İstanbul'a geldi. Turnuvanın açılış vuruşunu İpek Soylu ile Boğaz'a karşı yapan Caroline Wozniacki basın mensupları ile Ortaköy Esma Sultan Yalısı'nda buluştu.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, İstanbul Kupası Tenis İşletmecilik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Turnuva Direktörü Coşkun Erginer'in katıldığı basın toplantısında yedincisi düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup için duydukları heyecanı dile getirdi.

Caroline Wozniacki ve İpek Soylu İstanbul Boğazı'nın yanına kurulmuş kortta turnuvanın sembolik başlangıç vuruşunu gerçekleştirdi. Bir anda başlayan yaz yağmurunun altında gösteri maçına devam eden başarılı tenisçiler İstanbul Boğazı'nın eşsiz manzarası eşliğinde İstanbul Boğazı'ına ve Boğaziçi'ne doğru defalarca uzun servis atışı yaptılar. Bu atışlar basın mensupları ve izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

GÖKHAN MENDİ: TENİSİ ÇOK SEVDİK

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi toplantıda yaptığı konuşmada, "TEB olarak sporun farklı dallarının desteklenmesini, gençlere spor yapmaları için sunulan imkanların artırılmasını ülkenin geleceğine bir yatırım olarak görüyoruz." diyerek, şöyle konuştu:

"Bununla birlikte tenis sadece bir spor değil, ekonomik katma değeri olan, ülkelerin tanıtımına katkı yapan önemli bir spor etkinliği. TEB olarak Türkiye Tenis Federasyonu'nun da desteğiyle; tenise ve tenisin geleceğine yatırım yaparak; gençlerimiz arasından dünya çapında yıldız raketler yetiştirilmesine katkı sağlamayı, global ölçekte tenis organizasyonlarına ismimizi vererek desteklemeyi, tenisle Türkiye markasına değer katarak spor ekonomisinden daha fazla pay sahibi olmasına yardımcı olmayı istiyoruz."

BNP Paribas'nın tenis dünyasınaki 40 yıllık deneyimini arkalarına alarak Türkiye'de tenis sporuna odaklandıklarını da belirten Mendi, "Bunun ilk adımını 2011 yılında ülkemize üç yıllığına kazandırılan dünyanın en önemli turnuvalarından TEB BNP Paribas WTA Championships'in isim sponsoru olarak attık. Şimdi TEB BNP Paribas İstanbul Cup ile Türkiye'yi yeni bir tenis şöleni ile buluşturmaya hazırlanıyoruz. Akbatı'yı bir festival ortamına dönüştürüp, katılımcılara heyecanlı maçların yanı sıra Sokak Tenisi ve benzeri birçok aktiviteler ile de keyifli zaman geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Biz TEB olarak 'tenisi çok sevdik'. Bundan sonra da tenise ve tenisin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz." dedi.

COŞKUN ERGİNER: TURNUVAYA HAZIRIZ

İstanbul Kupası Tenis İşletmecilik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Turnuva Direktörü Coşkun Erginer ise, Türkiye'nin profesyonel tenis ile 2005'te tanıştığını söyledi.

İstanbul'da ilk olarak 2005 yılında düzenlenen WTA turnuvası İstanbul Cup'ı çok kısa bir hazırlık süreci sonrası apar topar Ataköy'de yapıldığını belirten Erginer, şöyle konuştu:

"İstanbul Cup, 2009'a kadar Venus Williams, Maria Sharapova, Elena Dementieva gibi üst düzey isimleri ağırladı. WTA Sezon Sonu Şampiyonası ev sahipliğinin 3 yıllığına Türkiye'ye verilmesi nedeniyle, İstanbul Cup'a bu sürede ara verildi. İstanbul Cup, bu sene itibariyle WTA takvimine yeniden dahil edildi. İstanbul Cup'ın gerçekleştirileceği Koza World of Sports'ın yapımı 2015'te tamamen bitecek."

70 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarının altını çizen Erginer, Koza World of Sports ile ilgili olarak ise yaptığı açıklamada, "125 dönüm üzerine kurulu tesis çok amaçlı olacak ama asıl işimiz tenis. WTA standardı 3 bindir; biz 7 bin 500 kişilik bir arena yaptık. Ayrıca 500'er kişilik 2 maç kortumuz var. Tesis tamamen bitince, toplam 63 kort olacak. 35'i kapalı 28'i açık.

Erginer, ‘'Koza World of Sports'ta önümüzdeki 5 yıl içinde Grand Slam'lerde oynayacak, ilk 100'e girebilecek özellikle kadın tenisçi yetiştirebiliriz." dedi.

WOZNİACKİ: İSTANBUL EN SEVDİĞİM ŞEHİRLERDEN BİRİ

Caroline Wozniacki, İstanbul'da olmaktan ve turnuvaya katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, İstanbul'un en favori şehirlerinden biri olduğunu belirtti.

Buraya gelmeden önce çok iyi bir hazırlık devresi geçirdiğini ve kendini formda hissettiğini söyleyen Caroline Wozniacki, çok fazla maç oynayıp, finale adını yazdıracağını umduğunu ekledi.

Wozniacki kimdir?

67 hafta boyunca dünyanın 1 numarası ünvanını elinde tutmuş olan Wozniacki, bu ünvana sahip olan ilk İskandinav, dünya çapında ise 20. tenisçidir. 2005 yılında WTA'de ilk yer alışından itibaren, sıralamasını her sene iyileştirerek 2010 ve 2011 senelerini zirvede tamamlamıştır.

Toplamda 21 WTA şampiyonluğu elde eden Wozniacki, 2008'de üç, 2009'da üç, 2010'da altı, 2011'de altı, 2012'de iki, 2013'te bir şampiyonluk elde etmiştir. 2009 Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda ve 2010 Doha WTA Şampiyonası'nda final oynama başarısı göstermiştir. 2006 senesinde Wimbledon Juniors turnuvasını kazanmıştır.

CİHAN

Yorumlar