İstanbul Büyükşehir Belediyespor tüm sıkletlerde birincilik kazandı

Antalya’da yapılan Büyükler Grekoromen Güreş Ferdi Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyespor tüm sıkletlerde birincilik kazandı

Antalya’da yapılan Büyükler Grekoromen Güreş Ferdi Türkiye Şampiyonası sona erdi. Şampiyonada Türk güreş tarihinde bir ilke imza atıldı.

Tüm sıkletlerde mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor yedi sıkletin yedisinde de altın madalya alarak takım halinde şampiyonluk ipini göğüsledi. Yedi altın madalyanın yanı sıra 1 gümüş 5'te bronz madalya kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor böylece elde ettiği 13 madalya ile kırılması güç bir rekora imza attı.

Türkiye Güreş Federasyonu'nca Kepez Erdal Öner Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada grekoromende İstanbul Büyükşehir Belediyespor 70 puanla Türkiye şampiyonu olurken, ASKİ 38 puanla 2., Akhisar Belediyesi ise 31 puanla takım halinde 3. oldu.

"HEDEFİMİZ OLAN 2016 OLİMPİYATLARI’NA HAZIR HALE GELMEK"

7 siklette de şampiyon olarak önemli bir başarıya imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Güreş Şube Sorumlusu Hasan Hüseyin Yaşar, "Grekoromen milli takımının belkemiğini oluşturan sporcularımız, tarihi bir başarıya imza atarak 7 sıklette de şampiyon olma başarısı gösterdi. Aynı kulübün sporcularının tüm sıkletlerde altın madalyanın sahibi olması ülkemizde ilk kez oldu. Ayrıca kulübümüz sporcuları 7 altın madalyanın yanı sıra 1 gümüş ve 5 bronz madalya daha elde etti. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Aynı başarıları Avrupa ve dünya şampiyonalarında sürdürerek ana hedefimiz olan 2016 Olimpiyatları’na hazır hale geleceğiz." diye konuştu.

Antalya’daki şampiyonada 55 kiloda Fatih Üçüncü, 60 kiloda Mustafa Sağlam, 66 kiloda Abdussamet Günal, 74 kiloda Şeref Tüfenk, 84 kiloda Kansu İldem, 96 kiloda Cenk İldem ve 120 kiloda ise Atilla Güzel Türkiye şampiyonu oldu.
CİHAN

Yorumlar