İstanbul Büyükşehir Belediyesi karatede kupaları topladı

Bartın'da yapılan Türkiye Kulüplerarası Karate Şampiyonası'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü damgasını vurdu. 20 kulübün madalya kürsüsüne çıktığı organizasyonda İstanbul ekibi, büyük erkekler kata ve kumitede şampiyonluğa...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi karatede kupaları topladı

Bartın'da yapılan Türkiye Kulüplerarası Karate Şampiyonası'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü damgasını vurdu. 20 kulübün madalya kürsüsüne çıktığı organizasyonda İstanbul ekibi, büyük erkekler kata ve kumitede şampiyonluğa ulaşırken, büyük kadınlar kumitede ikinci oldu.

Türkiye Karate Federasyonu'nun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Türkiye Kulüplerarası Karate Şampiyonası, Bartın'da sona erdi. Haziran ayında İzmir'de yapılacak 12. Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası seçmesi niteliği taşıyan organizasyon, Bartın Valiliği'nin desteğiyle 16-18 Mayıs günleri arasında yapıldı; Türkiye'nin 30 ilinden 116 kulüp, 204 takım, 266'sı kadın 744 karateci tatamiye çıktı.

Ömer Tepesi Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün performansı dikkat çekti. Kata ve kumite dallarında ümit - genç ve büyükler kategorilerinde yapılan müsabakalar sonunda İstanbul ekibi, üç şampiyonluk yaşadı. Turuncu mavili ekip, birer kez de ikincilik ve üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Büyük erkekler kata dalında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü adına yarışan Sofuoğlu Kardeşler, bu yıl da zirveden inmedi. Alt yaş kategorilerinden itibaren bu dalda üstünlüklerini sürdüren Metin, Ali ve Selim Sofuoğlu, finalde Bartın Gençlik Spor Kulübü'nü mağlup etti. Üçüncülük kupalarının İstanbul gittiği bu dalda kürsüye Akbulut Spor Kulübü ile Ersa Spor Kulübü çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, büyük erkekler kumite dalında güçlü rakipleri geride bırakarak zirvede yer almayı başardı. Finalde, kadrosunda Serkan Yağcı, Erman Eltemur, Rıdvan Kaptan, Ömer Kemaloğlu gibi milli sporcuları barındıran Ankara EGO Spor Kulübü'nü eleyerek gelen Balıkesir Susurluk Spor Kulübü ile karşılaşan İstanbul ekibi, güçlü rakibini beş zorlu mücadele sonunda 3-2 geçerek şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Bu dalda üçüncülük kürsüsüne Ankara EGO Spor Kulübü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor çıktı.

KADINLARDA ŞAMPİYONLUK KUPALARI ANKARA VE DÜZCE'YE GİTTİ

Büyük kadınlar kata dalında Ankara Karate İhtisas Spor Kulübü, geçen yılın finalistlerini geçerek üst üste üçüncü sezon zirvede yer aldı. İkinciliği İstanbul Akbulut Spor Kulübü, üçüncülüğü de Trabzon Belediye Spor Kulübü ile İzmir Atamert Spor Kulübü aldı.

Büyük kadınlar kumite dalında Düzce Gençlik Spor Kulübü, Avrupa Şampiyonu Serap Özçelik'in formasını giydiği Ankara EGO Spor Kulübü'nü geçerek geldiği finalde, favoriler arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nü yenerek büyük bir sürprize imza attı ve şampiyonluğa ulaştı.

AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA 24 KULÜP ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

Bartın'daki Türkiye Kulüplerarası Karate Şampiyonası, sezonun en iyilerini belirlerken, aynı zamanda 7-8 Haziran'da İzmir'de yapılacak 12. Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası seçmesi niteliği taşıyordu. Üç gün süren müsabakalar sonunda kategorilerinde ilk üç sırayı alan kulüpler, Halkapınar Salonu'nun ev sahipliği yapacağı şampiyonada ülkemizi temsil edecek.

20 KULÜP KÜRSÜYE ÇIKTI

Türkiye'nin 30 ilinden 116 kulübün mücadele verdiği Türkiye Kulüplerarası Karate Şampiyonası'nda 20 kulüp dereceye girme başarısı gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün 3 şampiyonluk, birer de ikinci ve üçüncülük kazanarak ilk sırada yer aldığı organizasyonda, iki şampiyonluk, iki üçüncülük kupası kaldıran Gebze Karate-Do Spor Kulübü de en başarılı ikinci kulüp oldu. Ankara Karate İhtisas Spor Kulübü, Botaş Spor Kulübü ve Düzce Gençlik Spor Kulübü de birer şampiyonluk yaşarken, iki ikincilik, bir üçüncülük yaşayan İstanbul Akbulut Spor Kulübü kürsüye en fazla çıkan üçüncü ekip oldu.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDA DERECEYE GİREN KULÜPLER:

ÜMİT-GENÇ BAY TAKIM KATA

1- Botaş Spor Kulübü (Ankara)

2- Akbulut Spor Kulübü (İstanbul)

3- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (İstanbul)

3- Doğukan Spor Kulübü (Ankara)

ÜMİT-GENÇ BAYAN TAKIM KATA

1- Gebze Karate-Do Spor Kulübü (Kocaeli)

2- Arslan Karate Gençlik Spor Kulübü (İstanbul)

3- Adana Yüreğir Spor Kulübü (Adana)

3- Kaptan Karate Spor Kulübü (İstanbul)

ÜMİT-GENÇ BAY TAKIM KUMİTE

1- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (İstanbul)

2- Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (Sakarya)

3- Pamukova Karate Spor Kulübü (Sakarya)

3- Gebze Karate-Do Spor Kulübü B Takımı (Kocaeli)

ÜMİT-GENÇ BAYAN TAKIM KUMİTE

1- Gebze Karate-Do Spor Kulübü A Takımı (Kocaeli)

2- Arslan Karate Gençlik Spor Kulübü (İstanbul)

3- Hendek Karate Spor Kulübü (Sakarya)

3- Gebze Karate-Do Spor Kulübü B Takımı (Kocaeli)

BÜYÜK BAY TAKIM KATA

1- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (İstanbul)

2- Bartın Gençlik Spor Kulübü (Bartın)

3- Akbulut Gençlik Spor Kulübü (İstanbul)

3- Ersa Spor Kulübü (İstanbul)

BÜYÜK BAYAN TAKIM KATA

1- Ankara Karate İhtisas Spor Kulübü (Ankara)

2- Akbulut Spor Kulübü (İstanbul)

3- Trabzon Belediye Spor Kulübü (Trabzon)

3- Atamert Spor Kulübü (İzmir)

BÜYÜK BAY TAKIM KUMİTE

1- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (İstanbul)

2- Susurluk Spor Kulübü (Balıkesir)

3- Ankara EGO Spor Kulübü (Ankara)

3- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor (Kocaeli)

BÜYÜK BAYAN TAKIM KUMİTE

1- Düzce Gençlik Spor Kulübü (Düzce)

2- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (İstanbul)

3- Ankara EGO Spor Kulübü (Ankara)

3- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor (Kocaeli)

CİHAN

Yorumlar