İstanbul Boğazı'nda Bau Bosphorus Sailing Cup'14 fırtınası esti

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), yılın ilk boğaz yarışına ev sahipliği yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Boğazı'nda Bau Bosphorus Sailing Cup'14 fırtınası esti

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), yılın ilk boğaz yarışına ev sahipliği yaptı. Yarışın startını ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve üniversite rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın birlikte verdi.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin desteği ile bu yıl ikinci kez düzenlenen BAU Bosphorus Sailing Cup'14, yelkenciler açısından zorluk seviyesi oldukça cazip bir parkur olan İstanbul Boğazı'nda güzel görüntülere sahne oldu.

IRC 0'da - 10; IRC 1'de 5; IRC 2'de 17; IRC 3'te 12; IRC 4'de 18, Gezgin sınıfında 12 ve üniversiteler arasında düzenlenen yarış için bulunan tekneler ile birlikte toplamda 74 tekne, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nden start aldı. Beykoz ve Hisar güzergahlarından dönerek tekrar Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü önüne gelen tekneler yarışı bitirdi.

Yarışa Bahçeşehir Üniversitesi Yelken Takımı'nın yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Bilgi Üniversitesi, THK Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Koç Üniversitesi de katıldı.
Borusan, Turkcell, Arçelik, Efes, Beko, Tüpraş gibi Türkiye'nin önemli yelken takımlarının katıldığı yarışta aynı zamanda dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan Volvo Ocean Race'de de boy gösteren ve şu an Türkiye'de bulunan en büyük yarış teknesi olan Vo70 isimli tekne de yer aldı.
CİHAN

Yorumlar