İstanbul Boğazı'nda 28. kez kulaç atılacak

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın 28'incisi, 24 Temmuz'da İstanbul Boğazı'nda yapılacak

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Boğazı'nda 28. kez kulaç atılacak
28. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın 28'incisi 24 Temmuz 2016 Pazar günü İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilecek.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından "Herkes İçin Spor" temasına uygun olarak düzenlenen organizasyonda Anadolu yakasında Kanlıca'dan boğaza girecek sporcular, Avrupa yakasında Kuruçeşme'de yarışı sonlandıracak.

Yüzücü güvenliğinin ön planda tutulması nedeniyle her yıl Boğaziçi Organizasyon Komitesi tarafından belirlenen kısıtlı katılımcı sayısına, bu yıl da kayıt günü bitmeden ulaşıldı. Bu yıl, iki bin 789 Türk yüzücü adayı ve 63 ülkeden başvuru yapan bin 32 yabancı aday olmak üzere toplam 3 bin 821 başvuru yapıldı. Boğaziçi'nde bu yıl iki bine yakın Türk ve yabancı yüzücünün kulaç atması bekleniyor.

28. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı seçmelerine katılabilmek için bu yıl randevu alma zorunluluğu getirildi. Katılımcılar, yarışın internet sayfasında yer alan "Randevu Al" butonunu tıklayarak ya da üye girişi yaparak seçme sekmesinden seçmelere nerede ve hangi gün katılacaklarını kendileri belirleyebiliyor.

Yarış koşullarına uyan lisanslı yüzücüler ile 2015 Boğaziçi Yüzme yarışını ilan edilen derecelerde bitirmiş yüzücüler hariç, diğer adaylar İstanbul, Ankara, İzmir, Adana aday seçmelerine katılacak ve kazanan sporcular, Boğaz'da yüzmeye hak kazanacak.

Seçmeler bu yıl 14-15 ile 21-22 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da Türkiye Yüzme Federasyonu Tozkoparan Olimpik Yüzme Havuzu'nda, 29 Mayıs’ta Adana'da Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu'nda, 5 Haziran'da İzmir'de Alsancak 100. Yıl Atatürk Yüzme Havuzu'nda ve 12 Haziran'da Ankara'da Eryaman Kapalı Yüzme Havuzu'nda yapılacak.

Yorumlar