İsrail'de İsmet Algül de gümüş'ü kaptı

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda İsmet Algül gümüş madalya kazandı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'de İsmet Algül de gümüş'ü kaptı

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda İsmet Algül gümüş madalya kazandı.

Tel Aviv’in Tichonet Salonu'nda düzenlenen müsabakaların ilk gününde 48 kiloda podyuma çıkan Nurcan Taylan, silkmede gümüş, toplamda ise bronz madalya aldı. Hacer Demirel ise koparmada 68 kilo ile 9, silkmede 86 ve toplamda 154 kilo ile 8. sırada şampiyonayı tamamladı.

ŞAMPİYONADA ERKEKLERDE İSMET ALGÜL PODYUMA ÇIKTI

Gençler Dünya ikincisi 56 kilo sporcumuz İsmet Algül, ilk kez yarıştığı büyükler kategorisinde gümüş madalya kazandı. Koparmada 115 kiloya ulaşan Akgül, 122 kilo kaldıran Romen sporcusunun ardında kalarak, kürsünün ikinci basamağına çıkmayı başardı.

Koparmada sırasıyla 111 ve 115'i kaldıran genç sporcu, denediği 117'de başarılı olamadı. Ancak kendisi gibi 115 kaldıran Belçikalı Tom Goegebuer'e göre tartı avantajı olan İsmet, gümüş madalyayı rakibine kaptırmadı.

Silkmede ise istediği yarışmayı çıkartamadı İsmet. İlk hakkında 133 kiloyu kaldıran sporcumuz, ardından 138'i iki kez denedi. Bu ağırlığı kaldıramayan Akgül, silkmede sekizinci olabildi. 248 kiloluk toplam da madalya için yeterli olmadı ve altıncı sırada kaldı.

Aynı kilonun B grubunda yarışan Furkan Gövdeli (56), 101 koparma, 123 de silkme kaldırarak, toplamda 234 kiloya ulaştı. Gövdeli, dereceye girmeyi başaramadı.

Şampiyonanın ikinci gününde kadınlarda Ayşegül Çoban (53), erkeklerde de Bünyamin Sezer ve Erol Bilgin (62) madalya mücadelesi verecek.
CİHAN

Yorumlar