"İsrail, Filistin sporunun başarılarını engellemek istiyor"

- Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Rajoub: "Futbolcularımızın seyahatlerine engeller çıkarılıyor. Geçtiğimiz yıllarda bazı çalışanlarımız gözaltına alındı veya öldürüldü"

Google Haberlere Abone ol
"İsrail, Filistin sporunun başarılarını engellemek istiyor"


İSTANBUL (AA) - Filistin Futbol Federasyonu (PFA) Başkanı Jibril Rajoub, ülke sporunun İsrail'in engelleri ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

İstanbul'da üçüncüsü düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik ve Spor Bakanları Konferası'nda AA muhabirine açıklamada bulunan Jibril Rajoub, büyük bir baskı altında olduklarını belirterek, "İsrail, Filistin sporunun başarılarını engellemek istiyor. Bu çerçevede futbolcularımızın seyahatlerine engeller çıkarılıyor." dedi.

Spor tesislerinin İsrail tarafından hedef alındığını, futbolcuların serbest dolaşım hakkının da engellendiğini belirten Rajoub, "Tesislerdeki personellerimize baskı uygulanıyor. Geçtiğimiz yıllarda bazı çalışanlarımız gözaltına alındı ve öldürüldü." değerlendirmesinde bulundu.

PFA'nın çalışmaları hakkında da görüşlerini aktaran Jibril Rajoub, Batı Şeria ve Gazze'deki tek federasyon olduklarını vurgulayarak, "Filistin Milli Futbol Takımı'yla, geçen sene Avustralya'da düzenlenen Asya Kupası'na katılarak büyük bir başarı elde ettik. Bu, tüm Filistin futbolunun zaferidir. Bizim ulusal ligimiz tektir." ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Filistin Olimpiyat Komitesi Başkanı da olan Jibril Rajoub, İskoç ekibi Celtic'in ağustos ayında İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva'yı konuk ettiği UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında, ev sahibi taraftarların Filistin bayrağı açmalarını mutlulukla karşıladıklarını belirterek sözlerini noktaladı.




Yorumlar