İspanya’da 5 futbolcuya şike soruşturması

İspanya'nın Navarra Adalet Yüksek Mahkemesi, Osasuna, Espanyol ve Real Betis takımlarının geçen sezon La Liga'da oynadıkları maçlarda şike yapıldığı iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturmada 5 futbolcunun ifadesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
İspanya’da 5 futbolcuya şike soruşturması
İspanya'nın Navarra Adalet Yüksek Mahkemesi, Osasuna, Espanyol ve Real Betis takımlarının geçen sezon La Liga'da oynadıkları maçlarda şike yapıldığı iddialarına ait yürüttüğü soruşturmada 5 futbolcunun ifadesini istedi.

Osasuna’nın eski kaptanı Patxi Punal, Espanyol’dan Sergio Garcia, Real Betis’ten Jordi Figueras ve Jorge Molina ile geçen sezon Real Betis’te oynarken şu anda Rayo Vallecano’da forma giyen Antonio Amaya mahkemeye anlatım vermeyi geldi. Futbolcular sanık şekilde soruşturmaya dahil edildi.

Mahkemede konuşmama hakkını kullanarak anlatım vermeyen Espanyol’un kaptanı Sergio Garcia, basına yaptığı yazılı izahatda, 'Sporla alakalı şekilde hiç bir süre ne usulsüz bir şey yaptım ne de suç işledim' ifadesini kullandı. Garcia, soruşturmayla ilgili fezleke hazırlandıktan sonra gönüllü şekilde mahkemeye giderek, anlatım vereceğini söyledi.

Osasuna’nın eski kaptanı Punal da yaptığı izahatda, Sergio Garcia ile hususi şekilde görüştüğü iddialarını yalanlayarak, 'Hiçbir maçta şike olayına karışmadığını, her süre deneyimli ve dürüst bir davranış sergilemeye dikkat ettiğini' savundu.

Profesyonel Futbol Ligi ve var İdare kurulunun suç duyurularının arkasından Osasuna Kulübü’nün hesaplarında 2,4 milyon avroluk yitik parayı ve şike iddialarını soruşturan mahkeme hakimi Fermin Otamendi, 5 futbolcuyla müşterek yekün 17 kişiyi sanık yaptı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan 2 sanıktan, Osasuna’nın eski kulüp başkanı Miguel Archanco, 500 bin avroluk kefaleti ödedikten sonra cezaevinden çıkarken, Osasuna’nın eski yöneticilerinden Txuma Peralta tutuklu bulunuyor.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar