İspanya-Türkiye maçı İtalyan basınında

- Corriere dello Sport: "Şampiyonlar geri döndü" - La Gazzetta dello Sport: "Türkiye, Fransa'da kalmak için Çek Cumhuriyeti'ni yenmeli ve ilerlemek için bir karambol ümit etmeli"

Google Haberlere Abone ol
İspanya-Türkiye maçı İtalyan basınında


ROMA (AA) - İtalyan basını, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Türkiye'nin İspanya'ya 3-0 yenildiği maça geniş yer ayırdı.

Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden Corriere dello Sport, "Şampiyonlar geri döndü" başlığı ile verdiği haberde, Türkiye’ye 2 gol atan İtalyan ekibi Juventus'ta forma giyen genç golcü Alvaro Morata'nın performansına dikkati çekerek, "Alvaro Morata'nın günü. İspanya, Türkiye'yi Morata'nın 2 golü ve Iniesta'nın çabalarıyla geçerek, adını İtalya ve Fransa'nın ardından son 16 turuna yazdırdı." ifadelerini kullandı.

Haberde, İspanya'nın peş peşe gelen golleri sebebiyle arka arkaya darbe alan boksöre benzetilen Türkiye'nin, bu darbeler karşısında en ufak hareket belirtisi dahi gösteremediği ve sonunda gülen tarafın, tur biletini cebine koyan İspanya olduğu kaydedildi.


- "ArdaTuranizmo için zor zamanlar"


İtalya'nın önde gelen bir diğer spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'un "Büyük İspanya, Türkiye kaybediyor" başlığıyla verdiği maç haberinde, "Son şampiyon, Terim'in ordusunu Morata (2) ve Nolito'nun golleriyle yıktı." denildi.

Ay-yıldızlıların, İspanya kalesine şut dahi çekemediğine işaret edilen haberde, bu mağlubiyetin Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e yeni eleştiriler getireceği belirtilerek, "Türkiye, Fransa'da kalmak için Çek Cumhuriyeti'ni yenmeli ve ilerlemek için bir karambol ümit etmeli." yorumu yapıldı.

Gazetedeki maçla ilgili yazıda, Arda Turan'ın topa her dokunduğunda Türk taraftarlar tarafından ıslıklandığı ve yalnız bırakıldığı aktarılırken, "Türklerin 'dışarı, dışarı' diye bağırmasına karşılık, İspanyollar onu Atletico Madrid formasıyla yaşattığı güzel zamanlar adına desteklemek için alkışlıyorlardı. ArdaTuranizmo için zor zamanlar." değerlendirmesinde bulunuldu.

Yorumlar