İspanya Teknik Direktörü Del Bosque:

- "Türkiye iyi bir takım. Son maçlarında iyi bir performans ortaya koymasalar da çok dikkatli olmamız lazım" - "Rakibimiz çok istekli olacak. Bu, bizim için tehlikeli olabilir" - Sergio Busquets: "Her zaman kazanmaya ve Türkiye'yi yukarıya taşımaya çalışıyor. Arda'nın kalitesini biliyoruz ve ona karşı çok dikkatli olmalıyız" - Juanfran Torres: "Arda harika bir oyuncu. Günündeyse onu durdurmak zor. Onun topla gereğinden fazla buluşmasını önlemeye çalışacağız"

Google Haberlere Abone ol
İspanya Teknik Direktörü Del Bosque:


NİCE (AA) - İspanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda yarın yapacakları Türkiye maçında, ay-yıldızlı ekibe karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Del Bosque, Nice kentinde karşılaşmanın oynanacağı Nice Stadı'nda düzenlenen ve futbolcular Juanfran Torres ve Sergio Busquets'in de katıldığı basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin iyi bir kadroya sahip olduğunu aktaran İspanyol teknik adam, "Onların yarı sahasında oynayabiliriz, inisiyatifi alabiliriz ama Türkiye iyi bir takım. Son maçlarında iyi bir performans ortaya koymasalar da çok dikkatli olmamız lazım." diye konuştu.

EURO 2016'daki ilk maçı kazandıklarını hatırlatan Del Bosque, "İlk maçımızı kazandık ama çok dikkatli olmalıyız. Bu, kafamızı karıştırmamalı. Rakibimiz çok istekli olacak. Bu, bizim için tehlikeli olabilir. İkinci maçı da kazanarak, işimizi sağlama almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir dönem Beşiktaş'ta görev yapan deneyimli teknik direktör, "Türkiye'de futbola çok büyük bir tutku var. Özellikle Beşiktaş'a karşı. Yarın bizi yoğun bir maç bekliyor." şeklinde görüş belirtti.

Vicente del Bosque, dünya futbol kamuoyunda birçok oyuncusunun övüldüğünü vurgulayarak, "İnsanların De Gea, Iniesta ile ilgili söyledikleri bütün güzel şeylere karşı dikkatli olmalıyız. Bunlar çok güzel şeyler ama kafamızı karıştırmamalı. Iniesta'nın ilk maçlar sonunda en iyi 11'e seçilmemesi sadece bir anekdot. Bunun hiçbir önemi yok. En önemlisi Iniesta ve takım arkadaşlarının güzel bir iletişim içinde olması." değerlendirmesinde bulundu.

Brezilya'nın futbolda kötü bir dönemden geçtiğinin söylenmesi üzerine Del Bosque, "Brezilya, futbolun babalarından biri. Futbol artık çok değişti. Birçok takım büyük bir gelişme kaydetti. Eskiden Arjantin ile Brezilya tamamen futbola hükmederdi ama şimdi tam olarak böyle değil. Yalnız Brezilya her zaman futbolun babalarından biri olarak kalacak. Yeni teknik direktörlerini tanımıyorum." açıklamasında bulundu.


- Busquets ve Juanfran'dan Arda'ya övgü


İspanyol futbolcular Sergio Busquets ve Juanfran Torres, A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Arda Turan hakkında övgü dolu sözler sarf etti.

Barcelona'dan takım arkadaşı Arda'ya karşı çok dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Busquets, "Arda, Hırvatistan maçında özellikle savunmak için ciddi gayret gösterdi. Çok eleştirildiğini biliyorum. Bir oyuncu için en zoru budur. Milli takım için neler yaptığını biliyoruz. Her zaman kazanmaya ve Türkiye'yi yukarıya taşımaya çalışıyor. Arda'nın kalitesini biliyoruz ve ona karşı çok dikkatli olmalıyız. Çünkü milli takımı için çok belirleyici." diye konuştu.

Takımda birçok deneyimli oyuncunun varlığından bahseden Barcelonalı oyuncu, "Pique, bizim için çok önemli bir oyuncu. Birçok maç oynadı. Büyük bir deneyimi var. Önemli olan tabii ki takım. Birçok oyuncu önemli. Soyunma odasında gerçekten iyi bir atmosfer var. Daha da iyi olabiliriz. Sergio Ramos, Iker Casillas ve Andres Iniesta, büyük tecrübeye sahip, örnek oyuncular. Soyunma odasında da büyük etkileri var. Ne yazık ki geçmişte bunu kaybetmiştik ama geride kaldı." ifadelerini kullandı.

Arda Turan'ın eski takımı Atletico Madrid'den arkadaşı Juanfran, milli futbolcunun harika bir oyuncu olduğunu söyledi.

Arda'nın gününde olduğu zaman durdurulamayan bir oyuncu olduğunu aktaran Juanfran, "Arda harika bir oyuncu. Onunla oynamak çok güzeldi. Şimdi Barcelona'nın oyuncusu. Arda, günündeyse onu durdurmak zor. Onun topla gereğinden fazla buluşmasını önlemeye çalışacağız. Ülkesinde ondan büyük beklentiler var ve yarın rakibimiz olacak. Kişisel olarak çok iyi ilişkilerimiz var ancak Türk Milli Takımı'nda sadece Arda yok. Çok iyi oyunculara sahipler ve hepsine saygımız var." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in beraberliğin kendilerini tatmin edeceğini söylediğinin hatırlatılması üzerine deneyimli savunma oyuncusu, şunları kaydetti:

"Onlar beraberliğin uyacağını düşünüyorlarsa biz kazanmayı ve gruptan çıkmayı garantilemeye çalışacağız. Karşımızda özellikle top onlardayken çok iyi bir takım var. Arda Turan, Selçuk İnan, Hakan Çalhanoğlu, gibi çok iyi oyuncuları var. Bu oyuncular yarın sadece savunma yapmayacaktır. Beraberlik onlar için iyi olabilir ama biz kazanmaya çalışacağız."

Birçok kişinin kendilerini turnuvanın favorisi olarak gösterdiğini vurgulayan Juanfran, "Bunu duymak güzel. Birçok kişi favori olduğumuzu söylüyor. Bizim de Türkiye'ye ve oyuncularına büyük saygımız var. Nasıl bir kaliteye sahip olduklarını, ne kadar tutkulu oynadıklarını ve ülkenin onlar için en önemli şey olduğunu biliyoruz. Maksimum performansla oynayacağız." şeklinde konuştu.

İspanyol futbolcu, özellikle İngiliz ve Rus taraftarların çıkardığı olaylar karşısında Fransız güvenlik güçlerine güvendiklerini belirterek, "Fransız güvenlik güçlerine güveniyoruz. Kötü bir şeyin olmayacağını umuyoruz. Üçüncü maçta eşim ve çocuklarım gelecek. Tabii ki güvende olmalarını isterim. Futbolu önemsemeyen insanlar olabilir. Bu bizi etkilememeli ve umarım yarın taraftarlar iyi bir tavır ortaya koyar ve maçın tadını çıkarır." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar