İspanya spordaki şiddete ve ırkçılığa ceza yağdırdı

İspanya’nın sporda şiddete, ırkçılığa, yabancı düşmanlığına ve hoşgörüsüzlüğe karşı kurulan devlet komisyonu, geçtiğimiz haftalarda yaşanan ırkçı ve şiddet olaylarına ceza yağdırdı.İçişleri Bakanlığı’nda toplanan...

Google Haberlere Abone ol
İspanya spordaki şiddete ve ırkçılığa ceza yağdırdı

İspanya’nın sporda şiddete, ırkçılığa, yabancı düşmanlığına ve hoşgörüsüzlüğe karşı kurulan devlet komisyonu, geçtiğimiz haftalarda yaşanan ırkçı ve şiddet olaylarına ceza yağdırdı.

İçişleri Bakanlığı’nda toplanan komisyon, kulüplere ve şahıslara toplam 100 bin Euro'nun üzerinde para cezası ve sportif aktivitelerden men cezaları verdi.

27 Nisan’da oynanan Villarreal-Barcelona maçında Dani Alves’e muz fırlatan şahıs 2 sene maçlardan men edilirken, 6 bin Euro da para cezasına çarptırıldı.

İspanya Futbol Federasyonu’nun Villareal kulübüne verdiği 12 bin Euro para cezasını az bulan komisyon, bunun yeniden gözden geçirilmesi için başvuruda bulunacak.

Irkçılık karşıtı komisyon, bu cezaların yanısıra ligde, UEFA Avrupa Ligi’nde ve Şampiyonlar Ligi’nde şiddet ve ırkçı olaylara karıştığı tespit edilen taraftarlara çeşitli cezaların verilmesi için teklifte bulundu.

Teklifler arasında, Valencia seyircisine küfür eden bir Elche taraftarına 5 yıl maçlardan men ve 65 bin Euro'luk para cezası dikkat çekti.

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Chelsea’yı konuk eden Atletico Madrid için, maçta gerekli güvenlik önlemlerini almadığı gerekçesiyle 3 bin 500 Euro para cezasına çarptırılması teklif edildi. CİHAN

Yorumlar