İspanya: 1 - Hollanda: 5

Stat: Arena Fonte NovaHakemler: Nicola Rizzoli, Renato Faverani, Andrea Stefani (İtalya)İspanya: Casillas, Azpilicueta, Sergio Ramos, Pique, Jordi Alba, Xabi Alonso (Dk. 62 Pedro), Busquets, David Silva (Dk. 78 Fabregas), Xavi, Iniesta, Diego Costa (Dk..

Google Haberlere Abone ol
İspanya: 1 - Hollanda: 5

Stat: Arena Fonte Nova

Hakemler: Nicola Rizzoli, Renato Faverani, Andrea Stefani (İtalya)

İspanya: Casillas, Azpilicueta, Sergio Ramos, Pique, Jordi Alba, Xabi Alonso (Dk. 62 Pedro), Busquets, David Silva (Dk. 78 Fabregas), Xavi, Iniesta, Diego Costa (Dk. 62 Fernando Torres)

Hollanda: Cillessen, Janmaat, Vlaar, De Vrij, Martins Indi, Blind, De Guzman (Dk. 62 Wijnaldum), Sneijder, De Jong, Robben, Robin Van Persie (Dk. 79 Lens).

Goller: Dk. 27 Xabi Alonso (penaltı) (İspanya), Dk. 44 ve 72 Robin Van Persie (Hollanda), Dk. 53 ve 80 Robben (Hollanda), Dk. 64 De Vrij (Hollanda)

Sarı kartlar: Dk. 25 De Guzman, Dk. 40 De Vrij, Dk. 66 Van Persie (Hollanda), Dk. 66 Casillas (İspanya)

FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası B Grubu maçında son şampiyon İspanya, Hollanda’ya 5-1 mağlup oldu.

Salvador şehrindeki Arena Fonte Nova Stadı'nda oynanan maçta İtalyan hakem Nicola Rizzoli düdük çalarken, oynanan karşılaşmada İspanya 27. dakikada Xabi Alonso’nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti.

Maçı bırakmayan Hollanda, 44. dakikada Robin Van Persie’nin golüyle 1-1 beraberliği yakaladı. İkinci yarıya fırtına gibi giren Hollanda, 53. dakikada Robben, 64 dakikada De Vrij, 72. dakikada Robin Van Persie ve 80. dakikada yine Robben’in attığı golleriyle İspanya’yı 5-1 mağlup ederek büyük bir hezimete uğrattı.

Maçı 5-1 kazanan Hollanda, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası finalinde 1-0 kaybettiği İspanya’dan rövanşı da ağır şekilde almış oldu.

CİHAN

Yorumlar