İsmail Balaban'ın gözü altın kemerde

- Kırkpınar'da 2013'te başpehlivan olan, 2014'te finalde güreşen, geçen yıl üçüncülüğü elde eden Antalyalı İsmail Balaban, bu yıl yine altın kemer için çayıra çıkacak - İsmail Balaban: "İnşallah bu yıl sevenlerime ve Antalyalı hemşehrilerime altın kemeri armağan etmek istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
İsmail Balaban'ın gözü altın kemerde


EDİRNE (AA) - SALİH BARAN - CİHAN DEMİRCİ - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 2013'te başpehlivan olan, 2014'te finalde güreşen, geçen yıl kürsünün üçüncü basamağına çıkan Antalyalı İsmail Balaban, bu yıl yine altın kemer için ter dökecek.

Organizasyonda ilk kez güreştiği 2013 yılında baş boyunda rakiplerini yenerek finale adını yazdıran İsmail Balaban, Ali Gürbüz'le yaptığı final güreşinde paça kazıktaki ustalığıyla dikkati çekmişti. Final güreşini kaybeden İsmail Balaban, rakibinin doping yaptığının tespiti sonrası altın kemeri taktı.

"Bu cüsseyle kimi yenebilir ki" diye dudak bükenleri 2014 yılındaki güreşlerde de yanıltan İsmail Balaban, yine pek çok kuvvetli rakibini yenerek finale kadar yükselmeyi başardı. Çayırdaki atak performansıyla güreşseverlerin beğenisini toplayan İsmail Balaban, finalde Fatih Atlı'ya mağlup olarak kürsünün ikinci basamağında kaldı.

İsmail Balaban, Kırkpınar'da geçen yılki güreşlerde ise çeyrek finalde rakibi Recep Kara'yı yendi. Geçen yılın başpehlivanı Orhan Okulu ile yarı finale çıkan İsmail Balaban, rakibine mağlup oldu, üçüncülükle yetindi.

Güreşe başladığı 2006 yılında, "sen küçüksün, kimi yenebilirsin ki" diye küçümseyenlere kısa sürede elde ettiği başarılarla cevap veren İsmail Balaban, bu yıl da kürsünün en üst basamağına çıkabilmek için yağlanacak.


- "Sevenlerime altın kemeri armağan etmek istiyorum"


İsmail Balaban, bu yıl hazırlıklarıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırkpınar'da başpehlivanlığın 2013 yılında nasip olduğunu anımsattı.

Altın kemeri Antalya'ya götürmek için bu yıl kol bağlayacağını ifade eden İsmail Balaban, "2013'te ilk yılımda başpehlivanlık nasip olmuştu. 2014'te final yaparak ikinci, geçen yıl da üçüncü olmuştum. İnşallah bu yıl sevenlerime ve Antalyalı hemşehrilerime altın kemeri armağan etmek istiyorum. Bu doğrultuda antrenmanlarımız ve kamp dönemimiz güzel geçti." dedi.

Bu yıl 655. kez düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 22, 23 ve 24 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.


- İsmail Balaban


Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Akçay köyünde 1987 yılında doğan İsmail Balaban, 17 yaşındayken eski yağlı güreş pehlivanlarından Ziya Talan'ın ustalığında profesyonel olarak güreş yapmaya başladı.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle kendisi gibi güreşçi olan kardeşi Turan'la zor şartlarda pek çok başarıyı yakalayan İsmail Balaban, 2009 yılında Kırkpınar'da yaptığı ilk güreşinde katıldığı küçük orta büyük boyda birinci oldu. 2012 yılında başaltı boyunca üçüncü olan İsmail Balaban, başpehlivan boyundaki güreşlerinde pek çok kişinin sürpriz ismi olarak anıldı.

İsmail Balaban, Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda akademik eğitimini sürdürüyor.

Yorumlar