'Islıklar altında üst tura'

Son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid'in Schalke'ye evinde mağlup olması İspanya'da infiale neden oldu. Tarihinde ilk kez maç sonu ıslık yağmuruna tutulan 'Los Galacticos'un kötü futbolu, ülke basınında 'Utanç verici', 'Saçmaladın Madrid' başlı

Google Haberlere Abone ol
'Islıklar altında üst tura'
Son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid'in Schalke'ye evinde yenik olması İspanya'da infiale sebep oldu. Tarihinde ilk defa maç sonu ıslık yağmuruna tutulan 'Los Galacticos'un kötü futbolu, memleket basınında 'Utanç verici', 'Saçmaladın Madrid' başlıklarının atılmasına sebep oldu.

İspanyol devi Real Madrid’e bir durumlar oldu. Kral Kupası’nda Atletico Madrid’e elenen ‘Los Galacticos’, La Liga’da da Athletic Bilbao’ya boyun eğerek liderliği ezeli rakibi Barcelona’ya kaptırdı. Şampiyonlar Ligi’nde ise Almanya’da 2-0’la geçmeyi başardığı Schalke 04’ü misafir ettiği mücadelede neye uğradığını şaşırdı. Karşısında hiç beklemediği kimi bulan Eflatun-Beyazlı ekip, Ronaldo’nun insan üstü çabasına karşın maçtan 4-3 yenik ayrıldı. Tarihi yenilgiye karşın çeyrek final biletini cebine koyan Real’in fena performansı, memleket basını sebebi ile tenkit yağmuruna tutuldu.

‘Yumuşak hoca: Ancelotti’

Beklenmeyen yenilgi itibarıyla gaye tahtasına ilk oturtulan ad teknik direktör Carlo Ancelotti oldu. Ancelotti’yi ‘Soft Coach’ (yumuşak hoca) şekilde niteleyen İspanyol basını, İtalyan teknik adamı Real Madridli futbolculara karşı yeterince katı olmamakla suçladı. Ancelotti ise bu suçlamalar karşısında “Beni katı olmamakla suçlayan çevreler hocalığım devrinde kazandığım kupalara baksınlar. Onların hepsini bu karakterimle elde ettim” sözleri ile kendini savundu.

Tarihi ıslık protestosu

İspanyol devine yakınlığı ile adlandırılan Marca, okurlarının karşısına ‘Bernabeu’da panik’ başlığıyla çıkarken, maç sonu ıslık yağmuruna tutulan Real Madrid’in tarihsel boyunca hiç bu kadar katı protestolara maruz kalmadığını yazdı. As gazetesi ise “Islıklar altında bir üst tura “ başlığını atarak bu gidişe dur demenin döneminin geldiğini söyledi.

‘Utanç verici’

Katalan basını ise, Real Madridli oyuncuların karakterden mahrum biçimde savaş ettiğini vurguladı. Sport, başlığında ‘Bu netice utanç veriyor’ sözünü kullanırken, El Mundo Deportivo, ‘Saçmaladın Real Madrid’ diyerek oyuncuların gerekeni yapmadığını yazdı.

Bu adam daha ne yapsın!

Cristiano Ronaldo, Real Madrid’in Schalke’ye boyun eğdiği maçta süperstarlığından Ödün vermeyerek hem 2 gol kaydetti hem de takımın en çok koşan adı olmayı başardı. Maç sonrası epey bir sinirli bulunduğu dikkatlerden kaçmayan Portekizli’nin, maç 4-3’e geldiğinde gözlerinin dolduğu öğrenildi. Bir hayli sinirli bulunduğu gözlenen Ronaldo’nun maç esnasında sahada takım arkadaşı Karim Benzema ile yaptığı kısa konuşma İspanyol televizyonlarına yansırken, Portekizli futbolcunun “Utanç verici, utanç verici” şeklindeki sözleri dikkati çekti. Benzema’nın da karşılık şekilde “Nasıl böyle oynayabiliriz? Bize 4 gol attılar” dediği görüldü. Maç sonu izahat oluşturan yıldız oyuncu, muvaffakiyetsizliği protesto ederek sezon sonuna kadar basınla konuşmama kararı aldı.

2 golle Messi’yi geçti

Schalke filelerini 2 defa havalandıran Ronaldo, 78 golle Avrupa Kupaları tarihinin en golcü futbolcusu unvanını eline geçirdi. Bir başka Real Madrid efsanesi Raul 77 golle ikinci sırada yer alırken, Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi’nin ise 76 golü bulunuyor. Filippo Inzaghi (70) ve Andriy Shevchenko (67) listede ilk 5’i oluşturan başka isimler. 30 yaşındaki Ronaldo, Şampiyonlar Ligi kariyerinde ise 111. maçında 75. golünü kaydetti ve bu bölgede zirvede bulunan Messi’yi yakaladı.

4 gol yiyip tur atlayan ilk takım!

Bernabeu Stadı’nda oynadığı maçta Alman takımı Schalke 04’e 4-3 yenilmesine karşın ilk maçtaki 2-0’lık galibiyetin avantajıyla çeyrek finale yükselen Real Madrid, bu turnuvada bir prensip imza attı. Madrid temsilcisi, Şampiyonlar Ligi’nin iki maçlı elemelerinde alanında oynadığı maçta 4 golle yenilmesine karşın bir üst tura çıkan ilk takım oldu. Schalke 04’e 4-3 yenilen Real Madrid bununla birlikte Avrupa kupası maçlarında ikinci defa Santiago Bernabeu Stadı’nda 4 gol yedi. İspanyol takımı, 2000 yılında gene bir Alman takımı bulunan Bayern Münih’e Bernabeu’da 4-2 yenik olmuştu.

Schalke sahada 1 şahıs fazla!

Real Madrid’e elenmesine karşın rakibini Santiago Bernabeu’nun çimlerine gömen Schalke 04, istatistiklerde de rakibine ayrım attı. Maç sonu istatistiklerinde Alman ekibinin toplamda 121.8, Real Madrid’in ise 112.4 kilometre koştuğu ortaya çıktı. Yani Schalke, takım biçiminde Real Madrid’den 9.4 kilometre daha çok fasıla kat ederek hemen hemen 1 oyuncu çok savaş etmiş! Alman ekipte Neudstadter 12.4 kilometre ile maçın en çok koşanı olurken, Real’de Ronaldo 10.2 kilometre kat edebildi.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar