“İşitme engelliler, stresi karateyle atabilir“

Eskişehir'de 6 yaşında karateye başlayan işitme engelli Gamze Keresteci: "İşitme engelliler, dertlerini anlatamadıkları için yaşadıkları stresi karateyle atabilir, başarı merdivenlerini tek tek çıkabilirler"

Google Haberlere Abone ol
“İşitme engelliler, stresi karateyle atabilir“
 İşitme Engelliler Dünya Karate Oyunları'nda +68 kiloda dünya ikincisi olan doğuştan işitme engelli Gamze Keresteci (29), işitme engellilerin dertlerini anlatamadıkları için yaşadıkları stresi karateyle atabileceklerini söyledi.

Bir fabrikada işçi olarak çalışan Gamze Keresteci,Eskişehir'de 6 yaşında karateye başladığını, sporun insanları kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu anlattı.
Karatede başarılı sonuçlar aldığını vurgulayan Gamze, şunları kaydetti:

"Türkiye ve Avrupa'da katıldığım çeşitli müsabakalarda derecelerim var. En son Samsun'da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Karate Oyunları'nda dünya ikinciliğini elde ettim. Gelecek yıl Samsun'da yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda altın madalyayı kazanmak istiyorum."
Gamze Keresteci, işitme engelli çocuklar için sporu tavsiye ettiğini dile getirerek, "İşitme engelliler, dertlerini anlatamadıkları için yaşadıkları stresi karateyle atabilir, başarı merdivenlerini tek tek çıkabilirler. Ben de işitme engellilere yardımcı olmaya çalışıyorum. 5 yaşında bir erkek çocuğa sahibim. Gelecek yıl onu da spora teşvik edeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

Gamze'in annesi Gülay Keresteci ise çocukluğundan beri spora meraklı olan kızının işitme engelli olmasına rağmen karateye başladığını anımsattı. Evlendikten sonra spora ara veren ve çocuğunu büyüten kızının yeniden spora başladığını aktaran Gülay Keresteci, "Gamze yeniden spora başladı ve dünya ikinciliğine kadar geldi. Türkiye şampiyonlukları, Avrupa üçüncülüğü var. Gamze bizim gururumuz oldu." ifadelerini kullandı.

Togay: "İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda madalyayı hedefliyoruz"

Gamze'nin eğitmeni ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Karate Antrenörü Sami Togay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gamze ile 1993 yılında çalışmalara başladıklarını belirterek, işitme engelli olmasını rağmen uyumlu çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Gamze'nin evlendikten sonra spora 10 yıl ara verdiğini anlatan Togay, şöyle konuştu:
"Aradan geçen zamanda karate, işitme engelli bireyler için ayrı branş olarak ele alındı. Bu sırada biz de işitme engelli sporcu aramaya başladık. Uzun bir aradan sonra Gamze'ye ulaştım. Yeniden çalışmalara başladık. Gamze bir yıl gibi kısa bir sürede eski formuna kavuştu ve 2015 yılında Ankara'da yapılan işitme engelliler Türkiye Şampiyonası'nda 68 kiloda altın madalya kazandı. O yıl milli takıma seçildi.

Daha sonra Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü oldu. Samsun'da 21-23 Temmuz'da yapılan İşitme Engelliler Dünya Karate Oyunları'nda +68 kiloda dünya ikincisi oldu. 2017 yılında çok çalışarak Gamze'nin milli takımda yer almasını istiyoruz. 2017 yılında Samsun'da yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda madalyayı hedefliyoruz."

Togay, Gamze'nin kendisinin en büyük yardımcısı olduğunu belirterek, sporcusunun bütün işitme engelli bireylerin ablası olduğunu bildirdi.

Yorumlar