İran - Nijerya Maçı Golsüz Tamamlandı

Dünya Kupası heyecanında dün oynanan maçta İran ile Nijerya golsüz berabere kaldı.

Google Haberlere Abone ol
İran - Nijerya Maçı Golsüz Tamamlandı

FIFA 2014 Dünya Kupası F Grubu maçında İran ile Nijerya 0-0 berabere kaldı. Finallerinde 5. gününde oynanan 13. karşılaşma gol atılmayan ve berabere biten ilk karşılaşma oldu.

Dünya Kupası F Grubu ikinci maçında Nijerya ile İran karşı karşıya geldi. Mücadeleden gol sesi çıkmayınca taraflar 1'er puana razı oldu.

Curitiba kentindeki 38 bin 533 kişi kapasiteli Arena da Baixada'da oynanan ve Ekvadorlu hakem Carlos Vera'nın düdük çaldığı mücadelenin ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçildi. Fenerbahçeli oyuncu Emmanuel Emenike'nin Nijerya ilk 11'inde başladığı maçta iki takım da birbirine üstünlük kabul ettiremeyince pozisyon açısından kısır bir maç oldu. Emenike, Nijerya adına ilerde yalnız kaldı ve pozisyon üretemedi. İlk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarıya gol bulmak amacıyla çıkan Nijerya, İran savunması son hamlelerde başarılı olunca beklenen golü bulamadı. Ceza alanı içinden pozisyon bulmakta zorlanan iki takım da uzaktan şutlara yöneldi. Ancak bu şutlar da kalelerde tehlikeye yolaçmadı. Son 10 dakikada gol için baskısını artıran Nijerya'da forvetler gol yollarında başarılı olamayınca maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.

İran mücadeleye, Haghighi, Heydari, Haji Safi, Hosseini, Sadeghi, Nekounam (c), Timotian, Montazeri, Ghoochannejad, Dejagah, Pooladi 11'i ile başlarken, Nijerya ise Enyeama (c), Ambrose, Oshaniwa, Oboabona, Omeruo, Mikel, Onazi, Azeez, Musa, Moses, Emenike 11'i ile galibiyet aradı.

Bu grupta dün oynanan maçta Bosna Hersek'i 2-1 mağlup eden Arjantin 3 puanla liderliğe oturdu. Nijerya ile İran 1'er puanla sıralanırken, Bosna Hersek ise puansız son sırada yer aldı.

Nijerya gruptaki ikinci maçı 21 Haziran gece yarısı 01.00'de Bosna Hersek ile oynayacak. İran ise Arjantin'le 21 Haziran akşamı 19.00'da karşılaşacak.

CİHAN

Yorumlar