İpek Soylu'dan Roland Garros galibiyeti

- Fransa Açık'ta milli tenisçi İpek Soylu, Rus rakibi Rodina'yı 2-0 yenerek tek kadınlar elemelerinde 2. tura çıktı

Google Haberlere Abone ol
İpek Soylu'dan Roland Garros galibiyeti


PARİS (AA) - Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda Türkiye'yi temsil eden sporculardan İpek Soylu, Rus Evgeniya Rodina'yı 2-0 yenerek elemelerde 2. tura yükseldi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen toprak kort turnuvasının tek kadınlar elemeleri ilk tur maçında, dünya sıralamasının 175. basamağındaki İpek Soylu, dünya 119 numarası Rus Evgeniya Rodina ile karşılaştı.

Sahadan 7-6 ve 6-0'lık setlerle 2-0 galip ayrılan İpek Soylu, adını 2. tura yazdırdı.

İpek Soylu, elemelerin 2. turunda dünya 334'üncüsü ABD'li Melanie Oudin'in karşısına çıkacak.

Maç sonrası AA muhabirine konuşan İpek Soylu, iyi bir galibiyet aldığını ve performansını en iyi şekilde gösterebildiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Geçen hafta Almanya'da Rumen rakibi Alexandra Cadantu'ya karşı aldığı zafer sonrası Roland Garros'a hazır geldiğini söyleyen genç sporcu, "Özellikle bu sene içerisinde çok maç oynamaya çalıştım. İşler hep istediğim gibi gitmedi ama her zaman çalışmaya ve inanmaya devam ettim. Geçen hafta iyi bir maç çıkardım ve geldiğimden beri burada çok iyi hissediyorum." şeklinde konuştu.

Rus rakibine karşı uzun süren ilk setten sonra ikinci sette sayı vermeden kazandığına değinen İpek Soylu, "İlk sette aslında çok avantajım vardı. Performansım hafif düştükten sonra toparlayıp ilk seti aldım ve ikinci sette açık ara farkla kazandım." dedi.

Roland Garros için kendine üst hedef koymadığını belirten İpek Soylu, "Elbette ana tabloda oynamak istiyorum, oyunuma çok güveniyorum. Gelecek maçım cuma günü. Elimden geldiğince hazırlanıp kortta en iyi performansımı sergilemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar