"İnşallah birkaç Türk takımı Dörtlü Final'de olur"

- Darüşşafaka Doğuş'un milli basketbolcusu Furkan Aldemir: "THY Avrupa Ligi'nde ilk hedefimiz play-off'lara kalmak ve ardından yavaş yavaş yukarılara çıkmak" - "Büyük organizasyonlar Türk basketbolu açısından çok önemli. Geçmiş yıllarda futbol ön plandaydı ama şu an basketbola olan yatırım ve istek artıyor" - "Basketbolseverler mücadele eden ve geri adım atmayan bir Darüşşafaka Doğuş izleyecekler. Güzel bir organizasyon ve güzel bir vizyon var, biz de bunun hakkını vermek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"İnşallah birkaç Türk takımı Dörtlü Final'de olur"


İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - Darüşşafaka Doğuş'un milli basketbolcusu Furkan Aldemir, bu sezon yeni formatıyla oynanacak THY Avrupa Ligi'nin çok farklı bir serüven olacağını söyledi.

Furkan Aldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY Avrupa Ligi'nde çok güçlü takımlara karşı mücadele edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"THY Avrupa Ligi'nde ilk hedefimiz play-off'lara kalmak ve ardından yavaş yavaş yukarılara çıkmak. İyi bir kadroyuz ve Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için oynayacağız. İstanbul'daki Dörtlü Final'e katılmak büyük gurur olur. Önümüzde uzun bir yol var ama mayıs ayında İstanbul'da inşallah birkaç Türk takımı Dörtlü Final'de olur."

Dörtlü finalin İstanbul'da oynanacak olmasının kendileri için ekstra motivasyon sağladığının altını çizen Furkan, "Hem Türkiye'de oynayan yabancı basketbolcular hem de özellikle Türk basketbolcular, seyircisi karşısında takımının başarılı olmasını ister. Dörtlü Final'in İstanbul'da olması bizim için ayrı bir motivasyon." ifadelerini kullandı.


- "Basketbola olan yatırım ve istek artıyor"

Türkiye'nin basketbola önemli yatırımlar yaptığını hatırlatan Furkan Aldemir, şöyle devam etti:

"Ev sahipliği yaptığımız organizasyonlarda şu ana kadar başarılıyız. Dünya Şampiyonası ve dört sezon önceki Dörtlü Final bunu gösterdi. Avrupa Şampiyonası da ülkemizde olacak. Bu büyük organizasyonlar Türk basketbolu açısından çok önemli. Geçmiş yıllarda futbol ön plandaydı ama şu an basketbola olan yatırım ve istek artıyor. Bu organizasyonlar küçük basketbolcular için ayrı bir motivasyon sağlıyor ve Türk basketbolunu geliştirmek için güzel bir vizyon ortaya koyuyor."

Bu sezon takımın başına geçen başantrenör David Blatt'in kendini kanıtlamış bir isim olduğunu vurgulayan milli oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

"David Blatt'in başarılarını da anlatmaya gerek yok. Kendini Amerika ve Avrupa'da kanıtlamış bir antrenör. Sistemini takımımıza uygulamaya çalışıyor. Onun sistemine uygun oyunculardan oluşuyoruz. Bu sene geçen seneden farklı bir sistemle oynayacağız. Blatt'in bizden istediği her zaman mücadele etmemiz ve hiçbir zaman geri adım atmamamız. Rakibimiz kim olursa olsun her zaman daha iyisini yapmaya çalışacağız. Basketbolseverler mücadele eden ve geri adım atmayan bir Darüşşafaka Doğuş izleyecekler. Güzel bir organizasyon ve güzel bir vizyon var, biz de bunun hakkını vermek istiyoruz."


- "Lig ve kupa şampiyonluğu için tüm gücümüzü ortaya koyacağız"


Darüşşafaka'nın yeni sezon için iddialı bir kadro kurduğunu dile getiren Furkan Aldemir, kendileri için yoğun ama iyi bir sezon geçeceğine inandığını aktardı.

Çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Furkan, "Hazırlık döneminde tüm maçlarımızı kazanmamız ve lige galibiyetle başlamamız öz güvenimizi arttırdı. Şu ana kadar her şey iyi gidiyor, daha çok eksiklerimiz var ama bu eksikleri çalışarak kapatacağız ve yolumuza emin adımlarla ilerleyeceğiz. Önemli olan sistemi oturtmak ve aradaki uyumu sağlamak. Bu yolda da önemli ilerleme sağladık. Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası şampiyonluğu için tüm gücümüzü ortaya koyacağız." sözlerine yer verdi.

Geniş bir kadroya sahip olduklarını aktaran Furkan Aldemir, şunları kaydetti:

"Takımda forma kapma açısından bir rekabet var. Ancak hepimiz arkadaşız, herkes bu takıma yararlı olmak için uğraşıyor. Çok fazla maç oynayacağımız için kadromuzun geniş olması takım için avantaj. Türkiye Ligi'nde artık tüm takımlar iyi kadrolara sahip. Özellikle son iki sezondur kimse sezon başından favori gösterilemiyor. Ligin son sırasındaki takımlar bile ilk sıradaki takımları yenebiliyor. Bu yüzden iyi bir ligimiz var. Önemli olan her geçen gün kendimizi geliştirmemiz ve mücadeleden geri adım atmamamız. Bunları başarırsak, bu serüven başarılı bir şekilde sonuçlanacak."

Yorumlar