İnşaat işçiliğinden dünya şampiyonluğuna

-Şanlıurfa'da inşaatlarda çalışırken keşfedilen Yıldırım Oğuz, İsveç'teki Muay Thai Dünya Şampiyonası'nda birinci oldu - Yıldırım Oğuz: "İnşaatlarda çalışırken hep bir gün dünya şampiyonu olacağımı hayal ediyordum, hayalime kavuştuğum için çok mutluyum" - Antrenör Akaltun: "Yıldırım kardeşim daha önce inşaatlarda çalışıyordu. Bu çocuğumuz spora kazandırdık. Cevheri gördük ve işledik"

Google Haberlere Abone ol
İnşaat işçiliğinden dünya şampiyonluğuna


ŞANLIURFA (AA) - YASİN DİKME - Şanlıurfa'da inşaatlarda çalışırken Kick Boks ve Boks Milli Takım Antrenörü Murat Akaltun tarafından keşfedilen, ardından şampiyonalarda boy gösteren 20 yaşındaki Yıldırım Oğuz, İsveç'teki Muay Thai Dünya Şampiyonası'nda birinciliği elde etti.

İnşaatlarda çalışırken antrenör Akaltun tarafından keşfedilen ve 15 yaşında spora başlayan Yıldırım Oğuz, Haliliye Belediyesi Spor Kulübünde dövüş sporlarında eğitim aldı.

Haliliye Belediye Spor Kulübü bünyesinde pek çok başarıya imza atan Yıldırım, bir süre önce Samsun'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonasında Türkiye ikincisi oldu. İsveç'in Jönköping kentinde Uluslararası Muay Thai Federasyonu tarafından düzenlenen Muay Thai Dünya Şampiyonası'na Türkiye Milli Takımı adına katılan Yıldırım Oğuz, şampiyonluğa ulaştı.

Yıldırım Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5-6 yıl önce inşaatlarda çalışırken antrenör Akaltun'un desteğiyle spora başladığını söyledi.

Sıkı bir çalışmanın ardından dünya şampiyonluğunu kazandığını anlatan Oğuz, "Yaklaşık 6 yıl önce inşaatlarda çalışıyordum. Dövüş sporlarına ilgim çoktu. Antrenörler Murat Akaltun ile Burhan Çelik hocam elimden tuttu, beni eğittiler. Hemen her gün 5-6 saat antrenman yaparak şampiyonaya hazırlandım. İnşaatlarda çalışırken hep bir gün dünya şampiyonu olacağımı hayal ediyordum. Bugün dünya şampiyonuyum, hayalime kavuştuğum için çok mutluyum. Benden sonra gelecek gençler de çok çalışıp dünya şampiyonu olabilir. Yeter ki insan istesin, başaramayacağı hiçbir şey yoktur." diye konuştu.

Yıldırım, dünya şampiyonasında kendisine destek sunan Haliliye Belediyesi ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.


- "Gurur duyuyorum"

Kick Boks ve Boks Milli Takım Antrenörü Murat Akaltun da Şanlıurfa'da spor potansiyelinin yüksek olduğunu ve keşfedilmeyi bekleyen yüzlerce gencin bulunduğunu söyledi.

Şanlıurfa'nın spor arenasında bilinirliğini artırmak amacıyla birçok çalışma yürütüklerini aktaran Akaltun, "Çok sıkı çalışmalar yaptık. Bunlar neticesinde önce Türkiye Şampiyonası, dana sonra kıtalararası şampiyonada takım olarak dereceler kazandık. Uzun vadede Şanlıurfa'yı bütün dünyaya tanıtacak çok önemli bir başarı elde etmek adına tüm ekip olarak gece gündüz yoğun çalıştık." ifadesini kullandı.

Yıldırım Oğuz'un da bu başarılı insanlar arasında olabileceğini gördüklerini ifade eden Akaltun, şöyle devam etti:

"Yıldırım kardeşim daha önce inşaatlarda çalışıyordu. Tanıştık, baktık fiziği, potansiyeli var, bu çocuğumuz spora kazandırdık. Biz bu cevheri gördük ve işledik. Türkiye şampiyonlarında gösterdiği performansla dünya şampiyonu olabilecek potansiyeli vardı. Çok önemli antrenmanlar yaptık. Çocuğumuzu başarıya götürecek bütün unsurları sahaya yansıttık. Gerçekten son 15 yıldır Türkiye'ye gelmeyen başarıyı getirdik. Bu dalda bugüne kadar 2 sporcumuz dünya şampiyonu olmuş. 15 yıl önce Atakan isimli bir kardeşimiz şampiyon olmuş. Yıldırım kardeşimiz İsveç'te 7 önemli rakibini yenerek dünya şampiyonu olup şanlı bayrağımız göndere çekti. Bir spor adamı olarak tüm milletimin adına gurur ve sevinç duyuyorum."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş de kazanılan başarının bir takım başarısı olduğunu belirterek, kurum olarak kentte spor alanında başarı sağlanması adına her türlü desteği sunduklarını kaydetti.

Yorumlar